making sense - Komentāri [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

16. Maijs 2018|00:27
krishjaanis2
Nē, indivīs ir brīvs per se, viņa brīvība nav reducējama uz kaut kādām institūcijām, hipotētiskām tiesībām, tā nav pat cieši sasaistīta ar kopienu vai sabiedrību, kurā viņš dzīvo - indivīda brīvība ir atomāra, nereducējama, neatkarīga un brīva. Neviens viņam neko nav parādā, nekādas pamatvajadzības un cilvēktiesības brīvajam cilvēkam nevajag, kur nu vēl no kaut kādas mistiskas "valsts" uzturētas. Valsts ar savām prasībām un štampiem pārsvarā tikai traucē cilvēkam būt brīvam.

Nē, valsts/indivīds nav falša dihotomija. Mūsējie nav "pret valstīm", bet gan pret noteiktu arvien vairāk centralizējošos un sociālistiskojošos valsts formu, kas ierobežo indivīdu un kopienu un dabisko institūciju pašnoteikšanos. Mūsējie ir par "mūsu valstīm", valsti, par kuru var pateikt, ka tā ir mūsu, nevis kaut kas tāls, apdraudošs, neietekmējams, uzbāzīgs, visu kontrolējošs un auklējošs.
Breitbart tipa auditorijas uzbrūk demokrātiskas sabiedrības komponentu falsifikācijām, kuras darbojas pretēji demokrātiskumam un pašnoteikšanās principam - breitbārtisti ir nevis pret medijiem kā tādiem, bet gan pret fake news, pret fake NGO's, kas nestrādā sabiedrības interesēs un pret angažētiem ideologiem, kas uzdodas par politiskajiem aktīvistiem, un vairāk par visu pret fake science kas jau desmitgadēm ieperinājusies akadēmijā.
saite Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..