snails with the beard - Day

Wednesday, April 27, 2011

10:09AM

Šodienas wow:
«Mums [latviešiem] ir tas pats defekts, kas daudzām Āfrikas ciltīm un šur tur trešajā pasaulē. Mēs kā tādi mērkaķi ļoti cenšamies kādam līdzināties,» intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» secina LU Āzijas studiju nodaļas profesors Leons Taivāns.
[...]
Kas attiecas uz visām tautiskajām būšanām – Līgo svētki, dainas, dziesmu svētki, tad tā ir latviešu reliģija. Piederīga lasītnepratēju reliģijai pēc tipoloģiskās klasifikācijas. Tāpēc uzbrukumi dainām un Līgo svētkiem daudziem liekas tikpat briesmīgi, cik musulmaņiem – Korāna un Muhameda zaimošana. Ja [Arnolds] Toinbijs [vēsturnieks, sociologs, vēsturisko ciklu teorijas pārstāvis] būtu ņēmis vērā latviešu patieso reliģisko piederību, viņš nemūžam nebūtu latviešus pieskaitījis civilizācijai,» tā Taivāns.
- apollo.lv

Bet es biju pārliecināts, ka unilineārā evolūcija vairs nav paradigma domāšanā, vismaz starp akadēmiķiem. Lai gan, tā, protams, lieliski sader ar etnocentrismu un imperiālistisku domāšanu (kas Taivāna gadījumā veido visai interesantu "morālo ekonomiju").

(comment on this)
Previous day (Calendar) Next day