Labi audzināta sieviete ar smalkām manierēm - Vecrīgas prozaiskā puse

About Vecrīgas prozaiskā puse

Previous Entry Vecrīgas prozaiskā puse10. Maijs 2010 @ 21:59 Next Entry
Arvien vairāk vasaras kafejnīcu Vecrīgā stutē ārā savus galdiņus un krēslus, neskatoties uz pagājušā gada nepatīkamajām izjūtām. Nē, nu kafejnīcu īpašnieki,iespējams, to nenojauš, bet personālam - ir vienalga, toties vairākiem apmeklētājiem Pētera baznīcas tuvumā pagājušajā vasarā bija jāpiedzīvo nepatīkams pārsteigums. Arī es biju starp tiem "laimīgajiem", kuriem ap plkst. 18.00 šķīvī ielūkojās "Norbas" šoferis. Milzīgais, smirdīgais aparāts mani pārsteidza nesagatavotu divreiz: pie "Trratoria del Popolo" Jāņa ielā http://www.delpopolo.lv/ un pie "Domini Canes" Skārņu ielā http://www.dominicanes.lv/. Un ne jau vienkārši pabraucot garām, bet nostājoties 1m attālumā no mana šķīvja, lai savāktu tuvumā izliktos atkritumu maisus.

Tālāku "Norbas" maršrutu gar vasaras kafejnīcām man par laimi nav nācies noskaidrot. Lai cik ļoti baudāms būtu ēdiens augšminētajās iestādēs, es, drošības pēc, tomēr izvēlos āra galdiņu citā vietā. Es tiešām ceru, ka šogad ir mainījies vai nu "Norbas" izklaides izbrauciena laiks vai maršruts. Vislabāk jau abi kopā. Bet ideālajā variantā es "lielo miskasti uz riteņiem" Vecrīgā negribētu redzēt vispār. Tās vietā varētu izmantot slēgtus, stilīgus stumjamos vai viegli motorizētus vāģīšus, kurus atbildīgās personas neuzkrītoši izvestu no Vecrīgas. Vecrīgas klerki atviegloti nopūstos, jo ēkas vairs nedrebinātu garām braucošā lielā "N". Atviegloti, manuprāt, justos arī Vecrīgas iemītnieki, kuriem savi atkritumu maisiņi pašlaik jānovieto uz Vecrīgas ietvēm - tūristiem apskatei. Šīs "kolekcijas vietas", diemžēl, ir gan vizuāli, gan nazāli nosakāmas arī tad, kad atkritumi jau aizvesti.
(ir doma)
[User Picture Icon]
From:[info]jollka
Date: 12. Maijs 2010 - 10:13
(Link)
Ha, ha! Tas tik būtu joks, ja tas "Norbas" šoferis tiešām gar šķīvjiem sāktu gramstīties, savākt netīrās salvetes lielā melnā maisā un tā... :)
(ir doma)
Top of Page Powered by Sviesta Ciba