July 2012   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Tortilla de patata (Kartupelju omlete)

Posted on 2010.02.24 at 15:02

Labi, kamér desertu jomá ir klusums un més esam pagurushi ést Flan Fail versijas gribu pastástít vienu no svarígákajám spánju kultúras sastávdaljám bez kuras eksistences valsts stabilitáte bútu noteikti apdraudéta.  TORTILLA DE PATATAS

Lai uztaisítu godígu Tortilla de Patatas ir nepecieshams

1 ola uz katriem 2 vidéjiem kartupeljiem

njemama 3 olas pieméram. músu olas ir mazas un tapec liekam 5 kartupeljus. + pus sípols

Kartupeljus sagriezam skjelitees, tápat ká tad ja més tos vienkarshi grasítos cept. cepam godígá elljas daudzumá. Spániji nereti liek tik daudz elljas ka kartupelji ir apsegti, bet manuprát tas ir pilniigi lieki, lejam tik daudz elljas lai kartupelji vareetu tur godiigi cepties un miers. bet atskaitot to ka vinji godiigi cepas vinjus var saakt knaibiit ar cepamo lapstinju tiklidz vinji kljust pietiekami miiksti lai to dariitu kad to sak dariit var pielikt arii siipolus lai cepas.

 kad kartupelji ir godiigi izcepushies - tie ir zeltaini un miiksti un saspaidiiti aptuveni 5sant lieluma klumpuchos més nokasham kartupeljus sietaa,  sakuljam olas un iemaisam nospiestajos kartupeljos + sals pec garshas , ieeljojam tíru pannu to skarséjam (vai notiiram to kur cepam kartupeljus) ielejam masu un uzliekam váku, un cepam uz zemas uguns. kad liekas ka apakspuse jau ir savilkusies stingra (var redzét paceljot váku ka no apakshas olas ir savilkushaas. Uzliekam uz pannas skjivi kas ir nedaudz lielaks par pannu, apgriezam otrádi. Sajaa mirklii mus rokaa ir skjiivis uz kura ir kartupelju omelete ar skjidro pusi uz leju un panna. Uzslidinam omleti uz panaas, iekratam lai tá tur godígi iegultos un cepam no otras puses, ´kad skjiet ka tá ir gatava var atkártot apmeshanu lidz abas puses ir vienliidz zeltainas un vidus ir stingrs.

Júsu tortilla notiekti sanáks smukáka, bet sheit var redzét metodologiju.

turklát es iesaku izmantot shaada tipa pannu, neliela izméra, ir svarígi lai tá bútu viegla un nekas neliptu klát.

Péctam protams ir variácijas + burkáni, selerijas, petersilji, kjiploki.

Edam sagrieztu kubicinjos vai skjeles, ar glázi sarkanvína, ljoti erti njemt lidzi lai kur ari ietu :)

nu un tad protams ir iespéja advancétáka

kas saucas TORTILLA DE PATATAS EN SALSA VERDE -kartupelju omlete zalajaa meercee.

Kad esam vienu dienu gatavojushi zivis zaljaa mercee tad paliek pari zalja merce jo ar gudru zinju ta ir sataisiita vairaak un mes liekam musu apaljo tortilju katlinjaa uzsildiities zalajaa meercee.

Edam ar glazi baltviina jo zaljo merci ed tikai ar baltviinu.

ja kautas nav skaidrs - jautát un párjautát es labprát passtástíshu ká es to esmu domájusi un ká tam ir jábút :)

 

 

 


Comments:


Vī
[info]viipsna at 2010-02-25 10:38 (Link)
"godīgs eļļas daudzums" mani sasmīdināja :)
Previous Entry  Next Entry