Flēra - [entries|friends|archive]
Flēra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Aug. 11th, 2005|11:05 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
skaisti, esmu tikusi pie vecaas, labaas vafeljpannas!!!;))
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:August 11th, 2005 - 11:09 pm
(Link)
Ar ko arī apsveicu! Tā ir zelta vērtē :)
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:August 11th, 2005 - 11:10 pm
(Link)
o jaa, es jau izteelee redzu greedu ar vafelju trubinjaam:))
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:August 11th, 2005 - 11:12 pm
(Link)
:) Trešdienu vakaros... :)
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:August 12th, 2005 - 02:03 am
(Link)
nebleedies, Tev arii ir vecaa vafeljpanna;)
starpcitu, Tu vareetu padaliities ar shovakara kuukas recepti;) pliiiz?;)
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:August 12th, 2005 - 10:44 am
(Link)
Man nav vecās vafeļpannas, toreiz biju aizņēmusies no vecmāmiņas :)

Kūkas recepte. Hmmm... zināmas grūtības varētu sagādāt tas, ka visas sastāvdaļas bēru uz aci.

Mīklai
~0,5-0,75 l piena (ja piena nav tik daudz, pie atšķaida ar ūdeni, kā tas bija vakar)
~1/2 līdz 1 glāze eļļas
1 pac. franču sausais raugs (iejaucams miltos un miers, ļoti labi rūgst)
bišķi cukura, pāris šķipsnas sāls
Milti pēc vajadzības

Drumstalas
Margarīns (labi noder Delma)+cukurs+milti - visu sajauc ar rokām, margarīnam jābūt kā no ledusskapja izņemtam. Proporcijas nezinu, bet ~250 g margarīna drumstalu pietiek ~ trim plātsmaizēm.

Starp drumstalām un mīklu bija ar cukuru saberztas svaigas upenes. Labi der arī jāņogas ērkšķogas, kaut kas no skābā gala.

Mīklu taisa kā parasto rauga mīklu - ielej bļodā pienu+eļļu, pieber cukuru un sāli, uzsilda. Šķidrumam jābūt tik siltam, lai varētu iemērkt pirkstu un pirkstam būtu silti, bet ne karsti. Pieber miltus, miltu viducī ieber raugu, sajauc ar miltiem. Jauc mīklu tā, lai mīkla neliptu pie pirkstiem (tā kā ir eļļa, mīkla ātri vien nelīp pie pirkstiem). Cik daudz miltu? Tik daudz, lai mīkla nebūtu ļoti cieta, kā arī, lai tā turētos kopā.

Izveltnē mīklu, uzkleksē saberztās upenes, uzber drumstalas un šauj iekšā krāsnī.
Kad gatavs, velk laukā un ēd.

Man garšo vēl silta drumstalmaize :))
[User Picture]
From:[info]anneke
Date:August 12th, 2005 - 10:45 am
(Link)
Starp citu, joprojām priecātos par nezināmo, bet apjūsmoto šokolādes cepumiņu recepti :)))

hackers counter system