Flēra - Post a comment [entries|friends|archive]
Flēra

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Aug. 12th, 2005|10:44 am

anneke
Man nav vecās vafeļpannas, toreiz biju aizņēmusies no vecmāmiņas :)

Kūkas recepte. Hmmm... zināmas grūtības varētu sagādāt tas, ka visas sastāvdaļas bēru uz aci.

Mīklai
~0,5-0,75 l piena (ja piena nav tik daudz, pie atšķaida ar ūdeni, kā tas bija vakar)
~1/2 līdz 1 glāze eļļas
1 pac. franču sausais raugs (iejaucams miltos un miers, ļoti labi rūgst)
bišķi cukura, pāris šķipsnas sāls
Milti pēc vajadzības

Drumstalas
Margarīns (labi noder Delma)+cukurs+milti - visu sajauc ar rokām, margarīnam jābūt kā no ledusskapja izņemtam. Proporcijas nezinu, bet ~250 g margarīna drumstalu pietiek ~ trim plātsmaizēm.

Starp drumstalām un mīklu bija ar cukuru saberztas svaigas upenes. Labi der arī jāņogas ērkšķogas, kaut kas no skābā gala.

Mīklu taisa kā parasto rauga mīklu - ielej bļodā pienu+eļļu, pieber cukuru un sāli, uzsilda. Šķidrumam jābūt tik siltam, lai varētu iemērkt pirkstu un pirkstam būtu silti, bet ne karsti. Pieber miltus, miltu viducī ieber raugu, sajauc ar miltiem. Jauc mīklu tā, lai mīkla neliptu pie pirkstiem (tā kā ir eļļa, mīkla ātri vien nelīp pie pirkstiem). Cik daudz miltu? Tik daudz, lai mīkla nebūtu ļoti cieta, kā arī, lai tā turētos kopā.

Izveltnē mīklu, uzkleksē saberztās upenes, uzber drumstalas un šauj iekšā krāsnī.
Kad gatavs, velk laukā un ēd.

Man garšo vēl silta drumstalmaize :))
link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.

hackers counter system