ezic's Journal - Day

Saturday, March 20, 2004

7:49PM - shitais buus ljoti gari ;))))

ceturtdien 11.03.Layi ar lielajaam celja somaam nogaadaaja muus ar Kristu autoostaa un mees devaamies uz Oaxacu. peec 7stundu brauciena uzreiz panjeemaam viesniicu. nu taa bija briesmiigaakaa no visa celjojuma. naacaas guleet gultaa un dziedaat "la kukaracha", jo kukarachas raapoja pa visurieni. gaajaam peetiit pilseetu un iemalkot kaadu "palomu". es kaa idiote nepanjeemu liidzi fotoaparaatu, par ko veel tagad kozhu pirkstos, jo pilseetas centraa viens pie otra satinushies striipainaas segaas viss laukums bija ar bomzhiem, kas kaa kuuninjas guleeja rindaas. diemzheel citur vairs shaadu skatu neredzeeju. 12.03 no autoostas ar taadu "normaalu" vieteejo autobusu braucaam uz Mitlu. autobusos ir shoferi un "iekshaa raaveeji/sauceeji" diezgan jautra padariishana. Mitlaa uzreiz kaapaam vieteejo businjaa un braucaam uz Hierve el Agua. kaut kas fantastisks. jau brauciens pats par sevi. seedeejaam piekabee, baudiijaam skaistumu un rijaam putekljus. pa celjam pilns ar noskrandushiem cilveekiem, eezeliishiem un buudinjaam. bet daba!!! kalni un aizas. a pats Hierve el Agua ir kaut kas vaardos neizsakaams. kad seedeeju augshaa klints malaa mana dveesele dziedaaja. veejsh ar veel neizsuseejusho uudeni skaneeja kopeejaa valodaa. virs galvas planeeja divi eerglji un man tai briidii kaut uz mirkli sagribeejaas buut vienam no vinjiem. viss kas ar mani noticis liidz shim likaas taadfs sikums. gribeejaas palikt un sapluust ar dabu. protams, riskeeju un lozhnjaaju pa biistamaam vietaam. gandriiz nozhaavos, bet tas jau man piederaas ;)) devaamies atpakalj uz Mitlu veerot piramiidas. Mitla vispaar saucaas - mirusho vieta. tur kaadreiz runaaja nevis kaa Mexico nahuatl, bet zapotecos valodaa. skaistas piramiidas. atshkjiriigas no ieprieksh redzeetajaam. dazhi raksti atgaadina latvju rakstus.
no Oaxacas devaamies uz Chiapas. sheit ir taadi dzunglji!!! esmu iemiileejusies. shii vieta mani panjeema. visas Chiapas ir daudz lielaakas kaa Latvija. iedomaajieties cik daudz skaistuma!!! apstaajaamies San Cristobal. shausmiigi skaista pilseeta, bet mums vajadzeeja mezhoniigumu, tamdeelj devaamies uz Palenque. sheit mums ir ljoti skaista viesmiicas istabinja. nespeejam vien nopriecaaties. no riita muus businjsh aizvizinaaja uz Palenque piramiidaam. shiis bija maiju piramiidas. visskaistaakaas ko liidz shim redzeejaam. izstaigaajaam dzunglos iekshaa piramiidaas un pa laukumu. sauljojaamies uz piramiidaam. aizverot acis un klausoties sienaazhu sisinaashanaa likaas ka esmu maajaam pie mammas. maiji vispaar ir interesanta paskata indiaanji. kaa Layi tikko teica, vinjiem taadi liekti deguni ir taapeec, ka beetniibaa vinjiem pie sejas seeja deeljus, lai pieres buutu atpakalj. taada savdabiiga skaistuma izpratne.
uudenskritums Misol-Ha bija mazinjsh, bet skaists. es pat no ieraudziitaa noshvilpos(man liidz shim likaas ka shvilpt nemaaku;)). lienot zem uudenskrituma varat 3x mineet, kursh nozhaavaas pa glumajiem akmenjiem ;)) iekshaa alaa neliidaam. sava galva tomeer daarga, lai kaa muus meegjinaaja pierunaat.
Cascadas de Agua Azul mums saakaas veel lielaaki piedziivojumi, tikai shoreiz saistiibaa ar cilveekiem. kaut ko taadu nebijaam gaidiijushas. milziigaa uudenskrituma fonaa fotograafeejaamies. , cilveeki naaca klaat un ar mums gribeeja fotograafeeties. galu galaa mums apnika. tad, kad kaapaam uudenii iekshaa un viena otru fotograafeejaam muss paareejie fotograafeeja. visi nostaajaas rindaa un zibspuldzes vien zibeeja. kad ignoreejaam. fotograafeeja pat no aizmugures. vienaa briidii gan noveerojaam skaistu skatu. uudenii fotograafeejaas maate ar beerninju, kuru ziidiija no kruuts un meitene kaadaa no peedeejiem gruutnieciibas meeneshiem. paarsmeejaamies par to kaadaas pozaas uzmaniigi, lai nenosistos gaajaam uz uudenskrituma vidu un kaadaas varoniigaas pozaas tad fotograafeejamies.
nu vot taalaak devaamies uz Kankuunu...

(1 comment | comment on this)

9:12PM

Kankuunaa jau iebraucot man bija nejauka sajuuta. visi vieteejie muus uzrunaaja angliski. tracinaaja. neesam gringas. visa pilseeta ar vinjiem paarnjemta. ar kuteriiti, kad mantas bijaam nolikushas viesniicaa, devaamies uz Island Mujeres. nopirkaam shausmiigi skaistus peldkostiimus un devaamies uz mezhoniigaako salas pusi. kad to izpeetiijaam. devaamies sauljoties un peldeeties Kariibu juuraa. nenormaali zils uudens un muusu mutes dzeltenas no mango sulas. smaidi liidz ausiim. vakaraa devaamies uz izpriecu vietaam paveerot kas tad te iisti ir. visi jaunieshi paardzeerushies, muskuljus uzkachaajushi, smadzenes izzhuvushas, blaustaas un ar milziigiem kokteilju kausiem klanaas, jo nespeej nostaaveet. manaa praataa tikai viena doma "gribu atpakalj uz Chiapaam. gribu uz dzungljiem." centraa iegaaju i-cafe. man par prieku Ciba nestraadaaja.. grrrr..
no riita devaamies uz Tulum. burviigaako pludmali, ko jebkad esmu redzeejusi. palmas. zilaa Kariibu juura. muusu koka maajinja ar salmu jumtu. muusu maajinjas vieniigais apgaismojums sveces. starp zariem luukojaamies juuraa. peecpusdienas shuupujtiiklos. vakari ar paareejiem kafejniicinjaa. mees lasiijaam, rakstiijaam, citi speeleeja kaartis. muusu maaj8inju kompleksaa kaa mees noveerojaam bija savaakushies pilns ar dazhaadiem ljoti diivainiem cilveekiem. mums tas ljoti patika. sauljojaamies, peldeejaamies. visapkaart laimiigu cilveeku smaidi. un taa 4 dienas. vienaa dienaa aizgaajaam uz netaalu esoshajaam piramiidaam. skaisti taa klints malaa piramiidas. starp pludmali un piramiidaam bija skaista baaka. nu gluzhi vai prasiijaas uz skukas userpicture statusu. Kristai staastiiju par jums...
mees bijaam visu iedziivotaaju intereshu objekts. visi muus peetiija. tas bija ljoti smiekliigi. itaalji vispaar to nesleepa. galu galaa ar dazhiem cieshaak sapazinaamies. bet tikai pashaas beigaas, jo mees staigaajaam savas gaitas.
vienaa vakaraa izdomaajaam, ka ar ziviim pietiek, shausmiigi gribaas kamarones, tobish garneles. dabuujaam no riita zvejotas skaistas garneles. kad notiesaajaam katra savu porciju pasuutiijaam uz abaam veel vienu bez piedevaam. kameer oficiants uz 3 min aizgrizaas shkjiivis bija tksh. shie ar pavaaru smeejaas kaa mees ar taukainaam muteem laiziijaam pirkstinjus. mums atnesa traucinju ar uudeni un citroniem iekshaa kur pirkstinjus nomazgaat. bellinj, gatavojies, kad buushu maajaas es tev uztaisiishu tieshi taadas garneles ;)) aa un veel es tev meilus pirms tam suutiiju pa ieradumam uz 808. aizmirsaas par to otru. sorre. un tev buus veel arii superbaltaas smiltis no Kariibu juuras.
un tad atkal 23 stundu brauciens un es atkal esmu Mexico. bet mana sirds ir palikusi Chiapas. tur kaa reiz rosaas Zapatisti un Marcus. tas kaa es lecu no businja aaraa fotograafeet zapatistu ziimes visus taa satrauca, ka notikaas xaoss. es iestreegu. devu fotoaparaatu prieksaa seedoshajai meksikaanietei. krista no uztraukuma nespeeja izrunaat nevienu vaarudu spaaniski. galu galaa mau ir bilde ;))
atpakalj celjaa autobusaa iepazinos ar Pedro. vienu fantastisku indiaani. lielaako celja dalju vinjsh mani veeroja. shoriit pienaaca klaat. vinjsh ir muuzikjis, kursh dzied indiaanju dziesmas. vinjsh ar balsiim eksperimentee. speelee vieglu elektronisko muuziku. izskataas ka peec gada vinjsh brauks ciemos un bellinj, mees taisiisim party. es jau dzirdeeju, ko vinjsh speelee. skatiijos kalnos un sajuuta bija fantastiska. vinju fascinee manas acis. vinjsh teica, ka man pieree esot sleeptaa ziime.. runaajaam mees.. runaaja muusu gari..
zheel, ka vinju nesatiku Chiapas, vinjsh buutu aizvedis dzungljos pie maiju indiaanjiem iedzimtajiem. nekas, bet es jau Mexico atgrieziishos.
vinjsh ir no tiem indiaanjiem, kas veic rituaalus. ai, nu tas ir garsh staastaamais.. vinjsh grib man paraadiit paaris rituaalus. arii tos ar papiloshu eeshanu. vinjam ir shausmiigi skaistas acis. ljoti gudrs cilveeks. shajaa cejojumaa debesis man ir devishas 2 fantastiskus cilveekus- Eneko un Pedro. paareejos interesantos es jau pazinu Latvijaa - Kristu un Layi.

(11 comments | comment on this)
Previous day (Calendar) Next day