Jauns neatjēdzīgs skatījums uz lietām
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Saturday, May 25th, 2024

    Time Event
    1:57p
    Kad es mācījos skolā, bija padomju laiki un tiesību zinību stundās bija jālasa dažādi komunistu sacerējumi, kas bija ārkārtīgi garlaicīgi. Tie manī iedzina dziļu riebumu pret jebkādu politiku. Varbūt tas arī bija komunistu mērķis – lai cilvēki kļūtu pasīvi un neinteresētos par politiku, jo tas tikai traucētu īstenot komunistu konspirācijas pret tautu.

    Pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas arī neko jēdzīgu nemācīja par tiesību jomu, un žēl, ka tā. Jo sākot studijas UK tiesību un ētikas stundas bija vienas no interesantākajām. Tās atklāja, cik dziļi un svarīgi ir tiesību pamati, kā tie darbojas utt. Tajās mūs aicināja būt politiski aktīviem, un būt līderiem savā profesionālajā jomā. Starptautiskās tiesības nebija iekļautas šajā kursā, tāpēc šajā lietā man ir lieli robi.

    Dažreiz cilvēki ar bažām runā par dažādām pusslepenām organizācijām kā WEF vai PVO, baidoties, ka tās kontrolē pasauli pēc savām iegribām. Tāpēc man bija ļoti interesanti izlasīt dziļāku ieskatu par doktrīnu, ar kuru tiek kontrolēta faktiski visa pasaule. Īsumā tas ir par NATO esamības jēgu, bet kaut kādā mērā to varētu attiecināt arī uz ES. Tā atbild uz daudziem jautājumiem, kāpēc, piemēram, ES neizdosies izveidot valstisku savienību, un tai labāk turpināt koncentrēties uz tirdzniecību un ekonomiku un atstāt valstu suverenitāti to ziņā.

    Domāju, ka par šo doktrīnu ir jāmāca jau skolās, lai ES pilsoņi vispār zinātu, kāpēc tika radīts NATO un ES. Naratīvs, ka cilvēki bija noguruši no pasaules kariem, tāpēc sarunāja stiprināt tirdzniecību, lai vairs negribētu karot, ir tik vienkāršots, ka nav patiess. Cilvēki jau dabiski grib tirgoties, bet evolucionāri ekonomika ir bijusi tik zemā līmenī, ka iekarot kaimiņu un atņemt viņam lietas vienmēr ir bijis izdevīgāk. Kopš industriālās revolūcijas tas vairs nav spēkā, bet cilvēku dabu nav iespējams tik ātri izmainīt.

    Zīmīgi, ka brīvo un veiksmīgo valstu sarakstā jau ir iekļuvusi arī Latvija. Raksta autors pierāda, ka visas valstis (izņemot Izraēlu un mikrovalstiņas) ir vai nu NATO, vai ES, vai arī cieši saistītas ar ASV.

    << Previous Day 2024/05/25
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba