Jauns neatjēdzīgs skatījums uz lietām
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Sunday, October 2nd, 2022

    Time Event
    6:49a
    Tviterī cilvēki raksta, ka nesaprot, kāpēc LPV vēlēšanās varēja dabūt tik augstus rezultātus.

    Man ir pārsteigums par partiju Stabilitātei, jo tai ir vēl augstāki rezultāti. Šķiet, ka tā aizvieto Saskaņu, tāpēc varam nepriecāties par Saskaņas zaudējumu. Bet kāpēc lai vēlētāji atmestu Saskaņu, kurai jau ir liela pieredze, un tā vietā vēlētu par jaunu populistisku partiju, kas vēl neko nav pierādījusi?

    LPV un Stabilitāti vieno viena lieta – skaļi iebildumi pret vakcīnu mandātiem. Cilvēki ir izdarījuši savas izvēles. Valdība ar savu neliberālo rīcību ir polarizējusi sabiedrību. Šķiet, ka cilvēki mūsdienās iejaukšanos ķermeņa autonomijā uzskata par daudz būtiskāku nekā agrāk.

    Šis arī labi izskaidro zemos A/Par rezultātus, jo par mājsēdes ierobežojumiem cilvēki ir samierinājušies, bet veselības aprūpes jomā uzspiestā vakcinācija bija milzīga Pavļuta izgāšanās, kuru cilvēki nav aizmirsuši.
    10:06a
    Kas tie par progresīvajiem, ja viņi atbalstīja vakcīnu mandātus?

    Ok, es saprotu, ka viņi grib seksuālo minoritāšu tiesības. Daudzi gan no viņiem izteica neizpratni, kāpēc UK aizvēra Tavistoka NHS klīniku, kurā nepilngadīgajiem veica dzimuma maiņas operācijas bez pietiekamas izvērtēšanas, un pēc tam daudzi no viņiem to nožēloja un uzskatīja, ka klīnika uz viņiem ir izdarījusi spiedienu.

    Vēl satrauc Progresīvo atbalsts neierobežotai migrācijai no Krievijas. Es varu saprast par to, ka gribam valstī izglītotus, radošus cilvēkus no attīstītām valstīm. Es arī esmu par to, bet, apžēliņ, neiebilst pret neierobežotu krievu imigrāciju ir kā nezināt visu Latvijas vēsturi, tas ir kā nezināt to, ka Latgalē ar lielāku krievu skaitu ir uzvarējusi Stabilitāte. Progresīvie ir Putina noderīgie idioti un nekas vairāk.
    5:13p
    Manuprāt 7 vai 8 partijas saeimā ir drusku par daudz. Vajadzētu noteikt nevis stingru 5% barjeru, bet drīzāk to variēt, atkarībā no rezultātiem, lai Saeimā nebūtu vairāk par 3-4 sakarīgām partijām. Nezinu, kā to juridiski pareizi noformulēt, bet daudzos eksāmenos tas tā strādā. Nav konkrēta robeža, no kuras esi nolicis eksāmenu, bet to katru gadu pielāgo, lai atstātu teiksim 10% vai 15% sliktākos aiz svītras.
    8:40p
    Es esmu diezgan apmierināts ar vēlēšanu rezultātiem. Tie parādīja to, ka Latvija joprojām ir sašķelta sabiedrība, kurā pietrūkst kopēju vērtību. Šeit es domāju, ka Latvijā joprojām ir daudz cilvēku, kas ienīst Latvijas valsti, ienīst tās Eiropeisko ceļu, ienīst latviešu valodu.

    Pie šī būs ļoti daudz jāstrādā jaunajai koalīcijai (ceru, ka tā būs JV + AS + NA). Kā mēs varam tuvināt cilvēkus kopējai idejai? Protams, pirmais ir izglītība. Ar to vien, ka tā būs latviešu valodā, vien ir par maz. Ir jāmāca arī, ka nogalināt cilvēkus Ukrainā nepavisam nav labi un pareizi, un ka šim karam ir konkrēti vainīgie. Būs arī jāmāca, ka mūsdienu sabiedrība balstās uz savstarpēju cieņu. Tālāk būtu jāparūpējas ne tikai par ekonomikas attīstību, bet jādara veidā, lai cilvēki sajustu reālus ieguvumus no tā, un arī apzinātos, ka tas ir, pateicoties demokrātiskai sabiedrībai. Tas šobrīd, kad ir gaidāma pēckovida recesija, inflācija un enerģētikas krīze, būs ļoti grūts uzdevums.

    Būs daudz vairāk jāstrādā ar sabiedrības informēšanu un parasto cilvēku sasniegšanu. Politiķiem ir vairāk jāiet pie cilvēkiem un jāskaidro lietas. Būtu mazāk jāizmanto autoritatīvi vai piespiedu pasākumi. Es ļoti ceru, ka politiķi būs mācījušies no neveiksmīgajiem vakcīnu mandātiem. Uz Pavļuta iebildumu es atbildēšu, ka veselības ministrija bija pamanījusies veiksmīgāk sodīt, nevis informēt. Pavļuts nekad nebija uzskatījis, ka viņam ir kaut kas jāskaidro vai jāattaisnojas kritiķiem. Es biju gatavs viņam to piedot, bet vēlētāji to nepiedeva.
    10:31p
    Daudz interesantāk ir paskatīties uz prognozēm, kur tās ir nokļūdījušās un kur ir bijušas precīzas:

    https://www.simts.lv/raksts/septembra-velesanu-prognoze-2022

    Partija : prognozes intervāls : reālais rezultāts
    JV 18,3–25,8% 18,97% uz zemo robežu, bet atbilst
    NA 8,0–14,2% 9,29% atbilst
    ZZS 7,1–12,3% 12,44 nedaudz labāki rezultāti nekā paredzēts
    AS 6,4–12,1% 11,01 diezgan precīzi
    Progresīvie 6,0–11,2% 6,16% ieskaitīts
    Saskaņa 4,7–8,9% 4,81% zemais gals, bet ieskaitīts
    AP 4,2–8,6% 4,97% arī ieskaitīts
    LPV 3,0–6,7% 6,24% nekādam pārsteigumam nevajadzētu būt
    Stab. 2,9–6,2% 6,80% gājis labāk nekā prognozēts
    K&K 2,7%–6,1% 3,67% bez pārsteigumiem
    LKS 2,7–5,8% 3,36% kļūdas nav
    Kons. 2,5–5,9% 3,09% arī atbilst

    Kopumā var teikt, ka prognozes ir bijušas samērā precīzas. Tikai divām partijām reāli rezultāti ir bijuši labāki nekā prognozēts bet tikai nedaudz. Bija pamatoti būt pārsteigtiem, ka Stabilitāte un ZZS ir ieguvušas tik labus rezultātus, bet par visām pārējām partijām nav nekāda iemesla brīnīties, ka rezultāti ir tādi, kādi tie ir.

    << Previous Day 2022/10/02
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba