evergreen - he, kaa reiz par mani

17. Apr 2004

15:49 - he, kaa reiz par mani

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

"Skepse ir māksla tās lietas, kas parādās un tiek domātas visos iespējamos veidos, nostatīt citu citai pretī, lai šādā kārtā savstarpēji pretējo lietu un argumentu līdzvērtīguma dēļ iemantotu vispirms atturīgumu, bet pēc tam dvēseles mieru."
/Seksts Empīriķis

visi nemieri ceļas no šīs sasodītās vēlmes izzināt, saprast un vērtēt lietas, autogenais trenniņš, par samierināšanos saucas, pretstati, kameer kļūsti imūns pret neiespējamību, optimisti taisa sintēzes.

(4 raksta | ir doma)

Comments:

From:(Anonymous)
Date:19. Aprīlis 2004 - 11:42
(Link)
Visvairak man patik teksts "optimisti taisa sintezes" :) ja nebutu sso sineezzu, pasaule sen butu iznicinata nesamierinamos karos utt.
A.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:19. Aprīlis 2004 - 22:51
(Link)
a vai ta ir sinteezes? varbuut taas tikai radiitas, piemeerotas struktuuras apraksta veidaa iespeejamaakai dziivoshanai, bet taa kaa dziivot atskjiras no analizeet to, kaa dziivo, tad zinaat jau nevar, kaa buutu ja kaads nebuutu izdomaajis apraxtiit esosho caur sinteezeem, nez vai tas esoshais paarstaatu no taa eksisteet, es nezinu, shodien grasiijos vienam no vinjiem (cilveekiem:)))to pajautaat, bet taa arii nesanaaca, man shis jautaajums nav skaidrs.
(Reply to this) (Parent)
From:(Anonymous)
Date:20. Aprīlis 2004 - 11:06
(Link)
Es to biju domaajis piezemeetaakos tonjos. Piem. sinteeze ar kristietibu un budismu, sinteeze starp maakslu un religiju utt. Tiesa, tiltus daudz vieglak ir celt tiesi makslas pasaule. Piekritu tev, ka loti daudz kas ir tikai pamiers, iluuzija, nevis patiesa sinteeze. A.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]evergreen
Date:25. Aprīlis 2004 - 22:45
(Link)
es shitaada arakursaa uz sinteezeem neskatos, un aprakstu sisteemas, kas saistiitas ar religjisku praxi man iisteniibaa ir gauzaam taalas :)
(Reply to this) (Parent)