Journal    Friends    Archive    User Info    memories
 

etoile - ...un galā dirsa.

Aug. 3rd, 2005 09:25 pm ...un galā dirsa.

Sākums teicienam, kas ir virsrakstā - dzīve ir kā nigers - viena vienīga melna svītra...

Vienīgi kājas ceļos nežēlīgi sāp. Un arī galva nedaudz dulla. Bet visādi citādi nekas neliecina, ka man būtu kaut nedaudz žēl. Varbūt nav. Nav žēl paša mirēja, bet gan mans tēvs... Ir tik sāpīgi redzēt, ka otram sāp. Ka tuvam un mīļam cilvēkam tik ļoti sāp. Pats visas elles var pārciest... Kaut kā arī tālāk bija vienā dzejolī. neatceros viars un tas nemaz nav būtiski.

Man šodien pateica, ka tēva tēvam (mana vectētiņam) ir vēzis pēdējā stadijā. Rīt laiž āra no slimnīca. Tā teik - vairs jau darīt neko nevar, gaidīsim līdz nosprāgsi.

Un tagad arī rokas sāp. Un vaigi tik karsti...

Vispirms man to pateica māte. Tētis nezināja, ka zinu. Vienkārši pateica, lai iecietīgāk izturētos pret to, kas notiek... ar tēti. Grūti kaut ko tādu uzzināt.

Pēc tam to pateica tēvs. Iedomājos cik nežēlīgi ironiski - tēlot pērsteigumu! Gluži vai tā, ka es būtu priekšlaicīgi atradusi saderināšanās gredzenu un bildināšanas brīdī vajadzētu uzburt to pārsteiguma grimasi sejā. Ak Dievs...

Sāp galva. Ļoti sāp. Un kājas ceļos vēl trakāk sāp. Un tomēr tikpat kā nejūtu.

Vecāki joprojām virtuvē runājas. Joprojām mani tur nevajag. Nav kur sevi likt.
Un atkal gribas aizmigt un gulēt ilgi, ilgi...

Jocīgi. Vai nu manī vairs nekā cita nav atlicis vai kā, bet pēdējā laikā neko citu kā dusmas nejūtu. Pat šodien ne. Dusmas un pārējā laikā tāds apātiski mierīgs vienalga... Varbūt nomirt vajadzētu man?

1 comment - Leave a commentPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

From:[info]etoile
Date:August 3rd, 2005 - 09:49 pm
(Link)
žēl? piedrāzt. nevajag man, lai kādam vai tev būtu žēl. žēl par vectēvu? vai tu maz apjaut, cik liekulīgi izklausās tavi vārdi - "Žēl par vectēvu. Un nē - iepriekšējais teikums nav liekulība" kā var būt žēl par kādu, kuru tu pat nezini? par kura existenci tev pat nav apjausmas? vai nu tev žēl par visiem pasaules cilvēkiem, kas mirst ik minūti vai arī tu likuļo... abos gadījumos tas ir riebīgi. un nejau par to ir stāsts...
varbūt piedzerties?