10 Janvāris 2009 @ 12:57
Vēja kūkas  
100g sviesta
glāze ūdens
glāze miltu
4 olas

Pildījumam:
0,5 litri saldā krējuma
0,5 kg biezpiena
cukurs pēc garšas (es laikam liku kaut kur ap 100 g, lai salds)



Pagatavošana:
* Ieslēdz cepeškrāsni ap 200 grādiem.
* Katliņā ielej ūdeni, uzvāra.
* Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
* Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus, maisa līdz mīkla vairs nelīpst pie kakla un kļūst vienveidīga.
* Katlu noņem no uguns un kādu laiciņu atdzesē.
* Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot ar karoti līdz iegūst vienveidīgu masu.
* Uz cepešpannas liek mīklas piciņas.
* Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25min, pirmās 20min cepeškrāsni nevar virināt, citādi sakritīsies.
* Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru
* Katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.

Man jau ļoti garšo.