[info]junona wrote
on December 9th, 2009 at 02:04 am

Godīgi sakot, man tavi jautājumi likās vēl jocīgāki par Kolmanes teikto
Pirmais (Vai tas nozīmē, ka Karogs ir "izbeidzies", jo tam nebija konkurentu?) ir kaut kāds straw man. Kurš kaut ko tādu ir teicis? Neviens, izņemot tevi, šķiet.
Uz otro varētu atbildēt - why not? Ja vien pieņem, ka ilgtermiņa vajadzības un nacionālā kultūra te kādu krata, tad protams, ka ir samērīga (bleeding obvious).
Trešais jautājums jau nav par naudas ziedošanu vienam, bet gana par, ja tā varētu teikt, nozares līmeni.
Pēdējais vispār ir garām kasei (kāpēc kādam šodien ir jāmaksā par to, kas tikai iespējams dos labumu nākotnē?) Iespējams, ka iemesls, kāpēc tu maksā par savu vai savu bērnu izglītību ir tāds, ka, iespējams, tā tev vai viņiem dos kādu labumu nākotnē.
Un par utilitārismu. Godīgi sakot, mēs te nezinām, vai tie ir Kolmanes pašas argumenti, vai retorika, kas domāta publikai (kura parasti labāk saprot, ja parāda uz pirkstiem, ka nākotnē tas atmaksāsies). Turklāt ar atsauci uz sekām vēl nepietiek, lai kļūtu par utilitāristu.
Man arī nešķiet, ka pāreja uz netu kaut ko baigi atrisina, jo pati izdevuma drukāšana jau nav dārga. Es pieņemu, ka drukāšana sastāda labi ja ceturto daļu no numura sagatavošanas izdevumiem. Lielākas izmaksas prasa numura sagatavošana - honorāri autoriem, autortiesības, mākslinieciskais noformējums utt., bet neta gadījumā tas viss paliek spēkā. Tā ka ietaupījumi šķiet minimāli.

(Read Comments)
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba