August 12th, 2011

Par aktīvu līdzdalību grautiņos ceturtdien aizturēja Londonas olimpisko spēļu sūtnes lomai izraudzītu 18 gadu vecu jaunieti, kuras nodarījumus policijai atklāja viņas vecāki.

Savu atvasi Čelsiju Īvsu vecāki atpazina televīzijā, redzot meitu apmētājam ar akmeņiem policijas mašīnu un izlaupot mobilo sakaru aprīkojuma veikalu, rakstīja Lielbritānijas avīze The Sun. Aizturētā meitene savu vainu noliedza.

Meitenes māte Adriana Īvsa pastāstīja, ka nenožēlo savu rīcību, jo katram jāatbild par savu rīcību, un ģimenē meita bija mācīta atšķirt labu no ļauna.

Čelsija Īvsa kā talantīga sportiste un dziedātāja kļuva par vienu no Londonas olimpisko spēļu sūtnēm, kam jāsagaida olimpiādes viesi un jāiemieso Londonas pozitīvās vērtības.

Nekārtības sestdien sākās Londonā un otrdienas naktī izplatījās uz citām pilsētām. Tūkstošiem cilvēku demolēja un dedzināja ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīja veikalus. Tiesas Londonā un citās Lielbritānijas pilsētās ir sākušas strādāt diennakts režīmā.

P.S. Izrādās, tie tomēr nav nekādi "urlas", bet sociāli aktīvi jaunieši. Jauna veida izklaide. Šajā sakarā atceros, ka reiz, iedams klasē piektajā sestajā, vakarā pārnācis mājās, saviem vecākiem rādīju kaudzi ar Donald kožļenēm, kuras mums, vairākiem zēniem, nopirka klases biedrs, kurš no savu vecāku krājkasītes bija aizņēmies, ja pareizi atceros, rubļus 100. Tie tika ieguldīti Vecrīgā strādājošo poļu restaurātoru eksporta veicināšanā. Tovakar, mani vecāki, ko nelabu nojauzdami, kožļenes man konfiscēja, un otrā dienā skolā šis gadījums tika celts dienas gaismā priekšā arī klases audzinātājai. Nabaga klases biedram pēc tam no viņa vecākiem bija pamatīgas sukas. Tik dēļ tā, ka vēlējos saviem vecākiem paust prieku par klases biedra labo sirdi un vēlmi iepriecināt draugus. Tiesa, mēs, kurus viņš bija aplaimojis ar savu dāsnību, zinājām, ka nauda iegūta nelegāli, turklāt, ar šodienas acīm raugoties, lai panāktu labvēlību no klases "stiprākā", kas mēdza apcelt puisi, kura svars bija ievērojami virs vidējā... Tā kā, kas zin, kas motivēja šos jaunēkļus dauzīt policijas auto. Varbūt vēlme netikt izsmietam no draugu puses?

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba