March 22nd, 2011

LU darbiniece iesniedz prasību tiesā par dzimumu diskrimināciju darbavietā

Latvijas Universitātes (LU) Juridiskās fakultātes Tiesību teorijas un vēstures katedras bijusī lektore Ieva Roze iesniegusi prasību Rīgas Centra rajona tiesā par dzimumu diskrimināciju darbavietā.

Kā stāstīja Roze, lektors LU ir vēlēts amats un ik pēc sešiem gadiem lektorus pārvēlē.

"Uz izsludināto lektora vietu pieteicos gan es, gan vēl viens pretendents - vīrietis. Notika atklātā lekcija, kandidāta apspriešana Tiesību teorijas un vēstures katedras sēdē, kurā nolēma atbalstīt manu kandidatūru. Es atbildu visiem darba uzdevumos izvirzītajiem kritērijiem, līdz šim lasīju studiju kursus LU. Tālāk jautājumu izskatīja Juridiskās fakultātes domes sēdē, bez jebkādiem komentāriem ievēlēja otro kandidātu - vīrieti, kurš uz domes sēdi nebija ieradies. Tas mani rosināja domāt, ka netiek izvērtēta profesionalitāte, bet vajadzīgs cits kandidāts - vīrietis," stāstīja Roze.

Otrā pretendenta profesionālā darbība ir saistīta ar konstitucionālajām un administratīvajām tiesībām, bet šajā lektora vietā bija nepieciešams tiesību socioloģijas nozares speciālists. Roze savu zinātnisko darbību ir veikusi tieši tiesību socioloģijas zinātņu nozarē.

Roze par Juridiskās fakultātes domes sēdes lēmumu ir iesniegusi sūdzību arī LU rektoram, kurš, izskatot sūdzību, ir atcēlis domes sēdes lēmumu.

"Es neredzu iemeslu, kādēļ nevarētu slēgt līgumu ar mani, jo es atbilstu visiem kritērijiem un publisko konkursu esmu izturējusi. Vienīgais, kas mani mulsina, ir diskriminācija uz dzimuma pamata, jo nekādas citas prioritātes, izņemot to faktu, ka otrs pretendents ir vīrietis, es neredzu, un arī zinātņu nozares eksperti ir atzinuši, ka esmu atbilstošāka kandidāte," sacīja Roze.

http://www.tvnet.lv/zinas/latvija/370705-lu_darbiniece_iesniedz_prasibu_tiesa_par_dzimumu_diskriminaciju_darbavieta/print

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba