October 25th, 2010

Ījabs sprukās

>

Rīga, 25.okt., LETA. Nacionālajā apvienībā "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) esošā partija VL no politologa Ivara Ījaba pieprasījusi publisku atvainošanos par viņa izteikumiem plašsaziņas līdzekļos, aģentūru LETA informēja VL līderis Raivis Dzintars.

"Diemžēl pēdējās dienās plašsaziņas līdzekļos atrodamie Ījaba izteikumi liek nopietni apšaubīt objektīvu un profesionālu politologa attieksmi pret sabiedrisko pienākumu," norāda Dzintars.

VL pārstāvis nav apmierināts, piemēram, ar šādu politologa izteikumu: "Atļaušos izteikt visai pretrunīgu apgalvojumu par "Visu Latvijai!": šie ļaudis nebūtu īpaši bēdīgi, ja Latvijā patiešām rastos kāds reāls etnisks konflikts."

"Neiedziļinoties absurdā apgalvojuma būtībā, rodas retorisks jautājums - pēc kādiem kritērijiem Ījabs kā profesionāls pētnieks šo hipotēzi censtos pierādīt zinātniskā darbā? Cik daudzus no "šiem ļaudīm" politologs zina personīgi, lai publiski izteiktu šādu nepierādāmu, manipulatīvu un dziļi aizvainojošu tēzi?" jautā Dzintars.

Tāpat VL nepamierina Ījaba izteikums, ka "... tā ir partija, kura atklāti sludina autoritārismu un svin 15.maija apvērsumu ...".

Dzintars norāda, ka priecātos redzēt to programmas punktu, rakstu vai runu, kurā VL vai kāds no tās aktīviem biedriem būtu "atklāti sludinājis autoritārismu". "Tie gluži vienkārši ir meli. Ja cieņas izrādīšana vēsturiskai personībai Kārlim Ulmanim ir "atklāta autoritārisma sludināšana", tad tas ir apvainojums ne tikai VL, bet arī ļoti lielai Latvijas iedzīvotāju daļai," apgalvo politiķis.

VL esot iebildumi arī pret šādu politologa izteikumu: "VL-TB/LNNK savos reklāmas izdevumos un avīzēs fotografē apvienības līderus nacistu formas tērpos ar automātiem kaklos, atklāti runā par Latvijas iedzīvotāju deportāciju."

Dzintars skaidro, ka VL vienlīdz noraidoši izturas pret jebkuru okupācijas varu, ko apliecinot arī norobežošanās un nosodījums 1.jūlija aktivitātēm Rīgas centrā. Ne reizi "apvienības līderi" neesot pozējuši ne nacistu formas tērpos, ne arī ar automātiem kaklos, tieši tāpat kā nekad un nekur nav aicinājuši uz "Latvijas iedzīvotāju deportāciju". "Tās ir ne tikai absurdas fantāzijas, bet arī smags apvainojums, kas izteikts publiski un rada sekas," uzsver Dzintars.

"Ja tik klaji un nekaunīgi profesionālisma aizsegā tiek tiražēta nepatiesība, tad cik lielā mērā varam uzticēties konkrētā politologa spriedumiem vispār? Partija "Visu Latvijai!" pieprasa tūlītēju un publisku nepatiesās informācijas atsaukšanu un atvainošanos partijai, tās vadībai un vēlētājiem," norāda VL līderis.

Un Ījaba atbilde: http://www.satori.lv/blogs/2345/Ivars_Ijabs

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba