April 21st, 2010

Jauniešu prikols - extreme

Vakar, pārvietojoties pa pilsētu "pīķa stundā", kad ielās ir lērums auto, pamanīju kādu 13-15 gadīgu jauniešu grupiņas "prikolu".

Iela, krustojums. Viens bariņš jauniešu stāv ielas vienā pusē, viens puisis - otrā pusē. Bariņā vienam rokā videokamera. Puisis, kas ir viens pats, gaida, kad luksaforā iedegas sarkanā gaisma gājējiem, bet - zaļā gaisma mašīnām. Tās uzsāk braukt. Šajā brīdī viņš skrien ielai pāri, mašīnas taurē, bet bariņš viņa draugu to visu filmē. Pirkols! Tagad tas noteikti ceļos kaut kur draugos.lv vai youtube.

Manuprāt, tā ir netikai savdabīga urbānās dzīves radīta jauniešu izklaide (uz lauku ceļa to izdarīt būtu grūtāk), bet tas, ko mūsdienās dēvē par extreme. Speciāli extreme ir radīti vairāki TV kanāli, interneta portāli. Extreme ir izklaide, sports un ikdiena vienlaicīgi. Te kāds video ilustrācijai. Extreme pārsvarā ir tas, ko pārsvarā rada amateur, kas šim procesam piešķir realitātes close-up sajūtu.

Tags:

Vai saņēmāt krutkas reklāmu?

Laikraksts: Ar lapiņām pastkastēs reklamē nelegālā alkohola tirdzniecību

Rīga, 20.apr., LETA. Nelegālā alkohola tirgotāji rīko "reklāmas akciju", pastkastēs metot lapiņas; par nezināmas izcelsmes alkohola tirgošanu Rīgas reģionā pērn sāktas 188 krimināllietas, - informē laikraksts "Latvijas Avīze".

Laboratoriskās analīzes apliecina, ka tas nav oriģinālais "Latvijas balzama" dzēriens, kā to reklamē tirgotāji. Turklāt lēti iegādātā dzira var pēcāk dārgi atmaksāties veselības ziņā. Alkoholā esošā sarkanā krāsviela trīsarpus reizes pārsniedz to krāsvielas daudzumu, ko parasti izmanto dzērienu ražošanā. Krāsvielas koncentrāts ir tik liels, ka var nodarīt nopietnu kaitējumu veselībai, atzīst "Latvijas balzama" laboratorijā.

Ekspertīzē arī konstatēts, ka dzērienā ir "liela augstāko spirtu koncentrācija, ko veido viens pats 2-propanols. Ražošanā netiek izmantots spirts ar šādu 2-propanola koncentrāciju". Tādu pašu slēdzienu deva arī alkoholisko dzērienu ražotāja "Jaunalko" laboratorijā.

Kā stāsta policijā, Latvijā darbojas speciāli grupējumi, kuru nodarbošanās ir nezināmas izcelsmes alkohola realizācija, bet pārdevēji, ko izdodas notvert policijai, pārsvarā nemaz nezina, kas tirgotāju tīklu vada.

...
Tags:

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba