December 16th, 2009

Tomēr lieliski...:
...
Mēs dejosim valsi
Un dziedāsim balsī,
Līdzi tam, solistam slavenajam...
...
Mēs dejosim tango,
Lai jūtas bango,
Es būšu tavs depo,
Un es tava Vjetnama...

Un vizualizācija

Ziņa kā detektīvstāsts

No portāla www.diena.lv

Diena: Jauniešiem par vienaudža nolaupīšanu piespriež arī reālus cietumsodus

Rīgas rajona tiesa diviem jauniešiem par vienaudža nolaupīšanu un izpirkuma maksas prasīšanu piespriedusi gan nosacītus, gan reālus cietumsodus.

Vienam no jauniešiem piespriesta piecu gadu ilga nosacīta brīvības atņemšana un tikpat ilgs pārbaudes laiks. Savukārt otram jaunietim piespriesti seši gadi cietumā, mantas konfiskācija un policijas kontrole uz trīs gadiem.
Saskaņā ar apsūdzību viens no jauniešiem, kurš jau agrāk tiesāts, šogad vasarā Jaunmārupē, būdams iereibis, nolēmis kopā ar savu paziņu nozagt 600 latu vērtu automašīnu. Lai arī zagļi parasti automašīnā iekļūst pa durvīm, abi automašīnā iekļuvuši, pārgriežot automašīnas jumtu.

Nākamajā naktī abi iereibušie jaunekļi, braucot ar jau iepriekš nozagto auto, Babītes novada Sēbruciemā pamanījuši pa ceļu ejošu pusaudzi, kurš, ieraugot nepazīstamo auto, sabijies un sācis skriet prom.

Abi jaunieši bēgli panākuši un tam vairākas reizes iesituši, līdz ievilkuši automašīnā.

Jaunieši aizbraukuši uz mežu Beberbeķu vācu kapu apkaimē, pa ceļam nolemjot pieprasīt zēna vecākiem izpirkuma maksu. Automašīna apstājusies, un nolaupītais zēns, izmantojot šo brīdi, mēģinājis aizbēgt, taču neveiksmīgi.

Panākot bēgli, nolaupītāji tam atkal veltījuši sitienu krusu un ievilkuši atpakaļ automašīnā, šoreiz zēnu ievietojot automašīnas bagāžniekā. Pēc tam automašīna aizbraukusi uz angāru netālu no Skultes, un pusaudzis no bagāžnieka izlaists, taču nu viņam pie kakla draudīgi pielikta sasista stikla pudele un likts zvanīt tēvam, prasot 300 latu lielu izpirkuma maksu.

Vēlāk viens no apsūdzētajiem vairākkārt sazvanījies ar zēna tēvu, pieprasījis izpirkuma maksu par dēlu un noteicis naudas nodošanas vietu Olainē.

Pēc tam pusaudzim sasietas rokas un kājas, kā arī viņš atkārtoti ievietots automašīnas bagāžas nodalījumā un aizvests uz kādu vietu netālu no Olaines, kur viens apsūdzētais no upura telefona aizsūtījis zēna tēvam īsziņu, ka savu dēlu viņš vairs dzīvu neredzēs.

Neskatoties uz draudiem, zēns izlaists no auto un atstāts. Šajā vietā zēnu atradusi policija. Drīz pēc tam policija aizturēja arī abus iespējamos vaininiekus.

Zēnam arī iepriekš nolaupītas mantas - mobilais telefons, naudasmaks, soma un citas mantas.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba