October 19th, 2009

Mūris

Šā gada 9.novembrī tiks svinēta Berlīnes mūra krišanas 20 gadadiena. "The Guardian" ir sagatavojusi emocionālu video par cilvēku iespaidiem, kas redzējuši kā mūris celts , kā tas sadalījis iedzīvotājus, un par tiem, kas sešus mēnešus rakuši zem mūra vairāk nekā 100 metrus garu tuneli, lai izbēgtu. Skatoties to visu, mēģināju iztēloties, kā tas ir - kad vienu un to pašu nāciju (tautu) sadala divās daļās - tā teikt, Daugava ir kā marķējuma līnija pareizajos un nepareizajos, piemēram. Tā ir holokausta apvērstā forma - paši vācieši tika sadalīti pareizajos un nepareizajos. Manuprāt, šādi mūri joprojām ir dzīvi. Kā simboli, kā emocionālas attieksmes formas. Mūri, kas sadala cilvēkus, kas iespējams reiz spēlējušies vienā smilšu kastē vai nākuši no viena ciema (kā tas ir ar diviem pretējās frontēs karojošajiem filmā par Bosnijas karu "No man's land"). Piemēram, kas sadala - "baltajos/melnajos", "latviešos/krievos", "rietumos/austrumos", "bagātajos/nabagajos", "oldschool/newschool", "modernisti/postmodernisti", "sorosieši/nesorosieši" un tml. Tas ir mūris, kas nepieļauj "trešo vidējo".

Hanna un Martins

Universitātē, kurā studēju, vietējais Studentu teātris jau kādu laiku piedāvā izrādi "Hanna un Martins". Nosaukums jau visu pasaka priekšā par saturu.
Reiz dzirdēju, ka kāds LU VFF students bijis plānojis dejā atainot Platona un Sokrata attiecības. Oriģināli, lai gan projekts nerealizējās.
Lai vai kā, bet izrāde "Žans Pols un Simona" būtu gana saistoša. Latvijas teātri varētu iespringt, vismaz kāds no amatieru vai studentu teātriem.

Grieķu klauni

Grieķu klauni.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba