October 14th, 2009

She Wolf - Sex still sells

Patērētāju sabiedrībā ir pieprasījums pēc noteikta veida informācijas līdzīgi kā pēc noteikta veida precēm, kuru starpā ir t.s. "plaša patēriņa preces" - preču grupa, ko patērē lielākā daļa iedzīvotāju. Informācijas telpā līdzīga plaša patēriņa prece ir politiskie un ekonomiskie notikumi, privātās dzīves publiskošana, sports, kino un popmūzikas apspriešana, tāpēc mediji vai "eksperti", kas spriedīs un tiražēs šo informāciju, varēs nēsāt tādus zīmolus kā "plaši pazīstams", "sabiedrībā cienīts", "slavenais ..." utt. Un gūt no tā labu peļņu. Tas tā... prologam.

Stāsts ir par tēmām, kuras ir vērts izmantot, lai gūtu "peļņu". Piemēram, Guardian, apspriežot un vērtējot, Šakiras jauno videoklipu "She Wolf", kas cirkulē YouTube (šeit skatāms) (video var noskatīties arī Shakiras mājas lapā(šeit skatāms)). To jau ir noskatījušies 35 miljoni cilvēku, norāda uz pārlieku lielo klipa seksismu, taču beigās atzīst "Sex still sells" un slavē Šakiru par panākumiem jaunā klipa radīšanā. Jāatzīst, ka klips, kurā var atpazīt Madonnas elementus (apģērbs, vingrošana u.c.), brīžiem rada iespaidu, ka Šakirai kaut kas nav kārtībā ar muskuļu un nervu darbību - savdabīgās vēdera un plecu konvulsijas šķiet pataloģiskas, bet "vilka tēma" jau sen kā apspēlēta kino industrijā, piemēram, Džeka Nikolsona izpildījumā. Īsumā sakot - atsauces uz atsaucēm. No seksa klipā gan ne miņas, tikai viena ķermeņa locīšanās. Atsauces, jo kā citādi skaidrot, ka cilvēki, redzot kustības, kas burtiskā nozīmē nav "sekss", iedomājas par seksu. Brīvās asociācijas. Seksuālā dziņa kā pamatenerģija. [Gaisīgi apzīmējumi]

Ar to gribēju teikt, ka ir noteikts tēmu, darbību loks, kas rada globālu pieprasījumu. Svarīgi to "uzķert" un izmantot, ja vien mērķis ir slava un peļņa. Arī intelektuāļa darbībā?

Animētais sentiments

Šī multiplikācijas filma man bija patīkams atklājums (šeit). Iesaku skatīties, skaņu uzgriežot uz skaļāko, uzliekot fullscreen, izslēdzot visu citu apkārtējo apgaismojumu, un ļauties "iegrimt ekrānā".

Pats īsti nezinu, ko tas nozīmē, bet pēc tās noskatīšanās gribējās teikt - "tīra forma". Tik šķietami elementārs stāsts, skaista mūzika un bez jebkādas mudrīšanās. Tikai 8 minūtes, bet kas par pēcgaršu!

Arī pārējā multiplikācijas filmas (par kurām pat negribas teikt "multenes"), kas parādījās kā "related videos", garlaikoties nelika.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba