October 11th, 2009

Ebreju anekdote

Anekdote par trim ebreju mātēm, kuras, satikušās, tūlīt pat ņemas runāt par saviem dēliem, tos lielot. Vienai dēls esot plaukstošs finansists, braukājot pa visu pasauli, vienmēr darīšanās un vienmēr ar augošu bankas kontu. Otrai – profesors, raksta grāmatas, uzstājas ar priekšlasījumiem, bauda savu skolnieku cieņu. Bet trešās mātes dēls piecas reizes nedēļā ejot uz psihoanalīzi un, iedomājieties, „visu laiku runā tikai par mani - par savu māti!”.

Turpinot par jokiem: kā Deividsons sasmīdināja Dammitu

Dummit: Well, you can say that. But the question is what is the point of saying it.
Davidson: The point of saying is that it makes some people happy.

Te to var noskatīties JūTūbā.

Starpcitu - Dammits vēl joprojām ir dzīvs.

Vēl viens jautrīts

Sprigans un jautrs vīriņš - šeit.

Ļaunuma estētika

Anda Burve-Rozīte par to, kāpēc aizgājusi no "Dienas":

"Redzot piektdienas brutālos notikumus redakcijā, man nācās domāt, ka, iespējams, es būtu nākamā, kuras atvilktnes pārbaudītu administrācijas nolīgti juristi un aiz elkoņa izgrūstu pa redakcijas durvīm. Man gan tāpat kā Paulam Raudsepam nav, ko slēpt. Tomēr tas bija nepārprotams signāls, ka attiecības Dienā mainās, un šādu attieksmi no darba devēja puses kategoriski nepieņemu. Attaisnojuma nav.
Varbūt tas šķitīs forsēti, tomēr nevilšus piektdien ienāca prātā salīdzinājums: kāpēc 2.Pasaules kara laikā bija iespējamas koncentrācijas nometnes? Tāpēc, ka viena fanātiķa idejai atradās lojāli sekotāji un izpildītāji. Cilvēki, kuri pret nelietību un muļķību neiestājās, bet gan palīdzēja realizēt to.
Ļaunuma estētika mainās. Lielos un mazos mērogos. Tas aizvien atrod jaunas formas, citu, nereti gluži pievilcīgu/kārdinošu/izdevīguma pilnu seju.
Tomēr dzīve ir tik īsa un paradoksāla, ka nekas nav tā vērts, lai nelietību un muļķību akceptētu, nevis iestātos pret to."

[Tiesa gan "fanātiķis" Tralmaks tā vakara ziņu izlaidumos izskatījās ievērojami mierīgāks un nosvērtāks nekā Ločmele vai Brauna.]

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba