kora dziesma, airu laiva, džezs un viskijs - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
ernuerna

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ciklā "Mūžu dzīvo, mūžu mācies" Dec. 10th, 2017|03:16 pm
ernuerna
ar raksturīgo ievadpiebildi, ka jūs jau visi to noteikti sen zinājāt, bet vakar tuvu draugu lokā skatoties Sofijas Kopolas The Beguiled (Klintam Īstvudam arī pieder šī romāna ekranizācija tālajā 71tajā, to arī noskaidrojām filmas iespaidā, imdb uzrāda vēl dažas versijas) uzzināju ko jaunu. Filmas darbība norisinās ASV pilsoņu kara laikā. Kādā no filmas epizodēm viena no filmas varonēm dungo dziesmu, kas ir absolūti Love Me Tender, Love Me Sweet melodijā, tikai ar citiem vārdiem. Nu, protams, ka jādodas gūglēt, kas te par lietu. Nu jā, izrādās par pasaules hitu šo Viljama Fosdika un Džordža Fultona dziesmu padarīja Elviss 1956. gadā, pārdziedot ar citiem vārdiem. 
Savukārt, Civilā kara laikā tā bija populāra, sentimentāla balāde, ko dungoja katrs jeņķis un konfederāts. Un mājās palicēji. Aura Lee, dāmas un kungi. 

Nu jā, līdzīgi kā bērnībā domāju, cik gan brīnumdaiļas ir tās Čikāgas piecīšu meldijas, un dīvaini, ka šie trimdas latvieši ar tām pasakainajām dziesmām vēl nav kļuvuši pasaules slaveni, tagad nometu rozā brilles par to, cik gan skaistu šedevru tas Elviss pratis radīt...

Filma, starp citu ļoti iesakāma. Būtu interesanti arī Klinta versiju noskatīties, un pašu romānu izlasīt, jo debates par to, kurš tad te īsti bija ļaunais tēls, mūs beigās ierāva ilgās un karstās debatēs par būtisko. Interesanti, ka sievietes bija par to, ka ļaunais bija vīrietis, un džeki iedegās, ka tikumīgās jaunkundzes tur beigās visu sačakarēja savas kārības dēļ. 
p.s. ok, es ilgi domāju, ka Landslide ir Smashing Pumpkins dziesma
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.