Princese Zeltīte

[info]elina @ 14:55: Vispār jau lidojumu apkārt pasaulei mēs noteikti esam gribējuši katrs, kad, mazi esot, lasījām Žilu Vernu. Lūk, tad nu es arī šoziem dīdījos, dīdījos, līdz kādai liktenīgai sarunai bārā Aptieka nolēmu, ka viss - jābrauc apkārt pasaulei, un kāds ļoti labs cilvēks man ieteica paskatīties aviokompānijas Air NewZealand mājaslapā, viņi tieši tādiem kā es, piedāvājot "Around the world" ceļojumu biļetes - princips vienkāršs - saliec sev piecus stop punktus pēc savas izvēles, kuros kāp laukā un sanāk smuks ceļojums apkārt pasaulei. Ceļojumi izmantojami gada laikā, bet, tā kā es braucu kopā ar kārtīgu darba cilvēku, tad beigās šis ceļojums aizņēma tieši vienu mēnesi - un ticiet man - tas ir izdarāms!


Braucu kopā ar savu labu draudzeni Zani (un biedri šādos ceļojumos, kur nekas nav plānots un viss notiek uz vietas tiešām ir ļoti svarīgi) un ne mirkli to nenožēloju, jo braukt vienai šādā ceļojumā tiešām varētu būt garlaicīgi, jo, kā jau rūdīti ceļotāji mani sapratīs - ceļotājs gribot negribot vienmēr ir arī gaidītājs - vai nu viņš gaida uz kārtējo pārlidojumu, vai autobusu, vai rindā uz pasu kontroli, vai kaut vai ēdienu - lai vai kā, divatā vienmēr ceļot ir patīkamāk un nenoliedzami - arī drošāk. Tā nu mēs divas jaukas madāmas ar divām mugursomām (katra aptuveni 7kg - jā, arī tas ir iespējams!) un bez jebkādas citas bagāžas, devāmies uz Londonu, lai tur pārsēstos lidojumam uz Honkongu. Ryanar nav ne baismīgi lēts, ne labs, šādas tipa aviokompānijas vispār vajadzētu izskaust, jo vienmēr ir nepatīkami un humora pilni atgadījumi ar pasažieriem, kuri spraucās uz īsajiem divu stundu pārlidojumiem labākajās vietās tā, it kā jālido būtu teju diennakts un vieta pie loga ir dzīvības vērta. Lai nu kā, kad beidzot tiekam lidojumā no Londonas uz Honkongu ar AirNewzealand lidmašīnu - varam izstiept kājas, skatīties labas filmas un baudīt labus ēdienus ar rumu visu ceļu, kurš tiešām ir patīkams un paiet neticami viegli. Honkonga ir autonoms rajons Ķīnā, Honkongas salā, Kouluņas pussalā un vairāk nekā citās 260 salās. Viena no bagātākajām Ķīnas pilsētām, kā arī viens no Āzijas finanšu centriem un tajā ir aptuveni7 000 000 iedzīvotāju. Ielidojam vakarā un tur mani pirmo reizi pārņem kultūras šoks, lai gan ceļojusi esmu diezgan daudz. Honkonga ir vistīrākā vieta uz zemeslodes - tur notīra tieši pirms manis un pēc manis - visur. Līdzko pieskaros pie kādas trepju margas, tā kāds ar lupatiņu jau ir klāt, mazliet neērta sajūta . Honkonga vakarā ir skaista, nevaru vien pietiekami atgāzt kaklu, lai līdz galam apskatītu visas augstās celtnes, taču nogurums dara savu un dodamies meklēt jau iepriekš sarunātās naktsmājas pie latviešiem, kuri jau laicīgi devušies uz Ķīnu to okupēt . Vakarā vēl lieliskā pludmalē ielokam rumu un uzpeldamies okeānā - jā, Hongkonga mūs pilnīgi noteikti pārsteidza ar neticami skaistām pludmalēm, kalniem un mežiem. Nākamās trīs dienas baudam ķīniešu tējas iepazīšanas un tai chi nodarbību, apskatam tempļus, lielāko Budas statuju pasaulē, kā arī paklausīgi izstaigājam muzejus un zvaigžņu aleju ķīniešu gaumē. Es pagaršoju arī pīlīti un visādi citādi pakļaujos visam garšīgam un negaršīgam, ko nepazīstu. Honkongu pametam ar vissiltākajām sajūtām, jo tā mūs ir tikai patīkami pārsteigusi.


Tālāk lidojam uz Jaunzēlandi, Aucklandu, tiesa, pavadam tur tikai dienu un tad lidojam uz otru, manuprāt, skaistāko Jaunzēlandes salu, uz Queenstown. Tur dodamies dažādos pārgājienus, baudam rudeni maijā, dzeram vīnu un visādi citādi labi baudam dzīvi. Tālāk ar pašrocīgi atrastu autobusu dodamies uz Fox Glacier - šī ledāja mēle atrodas gandrīz vienā līmenī ar turpat blakus zaļojošajiem mežiem un visādā ziņā ir viens no labākajiem Jaunzēlandes apskates objektiem, tiesa, tā kā jau pagājšgad biju tur bijusi, tad varbūt pirmā spozme man jau bija pārgājusi, bet mute jau atverās katru reizi,kad redzi kaut ko tik cēlu

dabā .

Reply

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Powered by Sviesta Ciba