elina @ : Re: ;)
recepte šitāda:
Medus vīns
Ielej katlā 40 litrus ūdans un 10 litrus medus, Šo maisījumu vāra pusotru stundu, pie kam tam visu laiku jānoņem putas. Tad šim šķidrumam ļauj lēnām atdzist, lej to tīrā mucā, kurai jābūt pilnai līdz spundas caurumam. Caurums paliek vaļā. Mēreni siltā pagrabā tas sāk rūgt pēc nedēļas un rūgst kādas 2 nedēļas. Kad rūgšana beigusies, šķidrumu pārlej citā mucā, cieši raugoties uz to, lai līdz ar šķidrumu mucā neiekļūtu rauga daļiņas. Tad šķidrumam ļauj norūgt otrreiz un pēc tam sapilda pudelēs. Lai vīns dabūtu labāku un patīkamāku garšu, tad otrajai mucai pielej vēl kādas pāris karotes medus. Jo ilgāk vīns nogulējies, jo tas labāks un smaržīgāks.
recepte šitāda:
Medus vīns
Ielej katlā 40 litrus ūdans un 10 litrus medus, Šo maisījumu vāra pusotru stundu, pie kam tam visu laiku jānoņem putas. Tad šim šķidrumam ļauj lēnām atdzist, lej to tīrā mucā, kurai jābūt pilnai līdz spundas caurumam. Caurums paliek vaļā. Mēreni siltā pagrabā tas sāk rūgt pēc nedēļas un rūgst kādas 2 nedēļas. Kad rūgšana beigusies, šķidrumu pārlej citā mucā, cieši raugoties uz to, lai līdz ar šķidrumu mucā neiekļūtu rauga daļiņas. Tad šķidrumam ļauj norūgt otrreiz un pēc tam sapilda pudelēs. Lai vīns dabūtu labāku un patīkamāku garšu, tad otrajai mucai pielej vēl kādas pāris karotes medus. Jo ilgāk vīns nogulējies, jo tas labāks un smaržīgāks.