There's life - [entries|archive|friends|userinfo]
re:

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 21st, 2010|10:20 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|, , , ]

šodien prātā atzīmēju uzdevumu imdb tabulas un statistikas patiešām izmantot vien ilustratīviem un informatīviem mērķiem, nevis ļaut galvenajam reitingam vien noteikt filmskatīšanās kārtību (jā, tā joprojām reizēm notiek). Pēdējais piliens bij' atskārsme, ka pat īstas chick-flick vērtētāju vidū sieviešu ir disproporcionāli maz. Šo rakstu, balstoties uz pāris 19.gadsimtam piemērotiem seksistiskiem aizspriedumiem, bez šaubām, no kuriem galvenais ir priekšstats par to, ka vērtējam atšķirīgi. Pārsteidzošākais ir tas, ka līdz šim šķita - imdb atsauču lietotāju manā lokā proporcija ir gana vienāda. Nezinu, varbūt meitenēm slinkums vērtēt?

Ilustrācijai citādi nesalīdzināmas filmas - viena tip' puiku, otra - 'meiteņu', trešā - klasika. Lūdzu pievērst uzmanību vērtētāju dzimuma sadalījumam.
linkh

Comments:
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:April 22nd, 2010 - 04:16 pm
(Link)
nez, man Star wars vairāk patīk, nekā Ugly truth. vai man ir problēmas ar dzimumidentitāti?
From:[info]eerenpreiss
Date:April 22nd, 2010 - 09:28 pm

?

(Link)
insufficient amount of data. Toties tu ļoti labi zini, kā jāuzvedas lēdijām ;)

bet, m, pastāsti labāk, vai/kāpēc varētu būt tā, ka meitenēm mazāk rūp piedalīties kaut kādā abstraktā viedokļa-vērtējuma veidošanā, ja pieņemt, ka imdb gadījums nav unikāls. Viņu vidū ir mazāk, emm, nerdu, dzīvojošu teju tikai i-netā?
[User Picture]
From:[info]mis_sarajevo
Date:April 23rd, 2010 - 12:09 pm

Re: ?

(Link)
hmmm... man grūti teikt, jo pēdējā laikā esmu pamanījusi, ka lielākā daļa meiteņu, ko pazīstu, galīgi neatbilst ierastajam "meiteņu tipāžam", tā kā pazīstu daudz dorkīgas beibes. man liekas, ka meitenes mazāk atzīst publiski ko tādu. un nelabprāt piedalās arī interneta aptaujās par tādu info.
pie tam daudz šādu dorku filmu jau no paša sākuma tiek mārketētas kā puiku filmas, kas atbaida daudz meitenes jau pirmssākumā.

un vēl jau tas, ka iekšējais dzinulis aptuveni 80% sieviešu dzen tomēr iet laukā, meklēt sev vīru, kas attur no dzīves tikai internetā.

tā vismaz man šķiet.

live long and prosper!