mirklis pašiedvesmas ([info]eclipse) wrote 10. Novembris 2013, 18:49
23.-35.
Ja jau nevaru saņemties katru mēnesi rakstīt atskaiti, tad atliek vien garš palags, diemžēl bez bildēm.

23. Lizija Harisone. Monstru skola
Izlasīju, lai zinātu, cik mazām meitenēm drīkst piedāvāt. Uz beigām pat palika interesanti.

24. Jānis Lejiņš. Kamera obskura
Smeldzīgs un skaists stāsts par dzīvi ar visām tās sastāvdaļām. Par Latviju karu laikā no vācu muižnieku puses. Gribētos ar kādu par to parunāt, lai iegūtu vēl plašāku ieskatu, bet bail, ka nolinčos. Ļoti patika.

25. Nensija Fārmere. Skorpiona nams
Aizraujoša, interesantas idejas, bet likās par daudz pavērsienu un notikumu vienai grāmatai, nespēju līdz galam izfilozofēt, katras vietas domu. Tik tgd uzzināju, ka romāns jauniešiem, kkā neizjutu to mērķauditorijas rāmīti, kas, manuprāt, ir labi. Btw, pirmā grāmata, kuru izlasīju uz Kindla ^.^

26. Žanete Endžela. Meitene pēc izsaukuma
Aij, šī vispār ir tik forša grāmata, ne tikai tāpēc, ka tēma saistoša, bet tāpēc, ka autore ir antropoloģijas pasniedzēja un tas tiešām bija jūtams. Uzreiz citāds izteiksmes veids un ļoti labi secinājumi un notikumu analīze.

27. J.K. Rowling. Casual Vacancy
Laba literatūra, bet sen nebiju tik ilgi mocījusi vienu grāmatu. Par ilgu, it kā interesanta, īsti nezinu, kas bija par vainu.

28.Lorija Holsa Andersone. Runāt
Jau pirms grāmatas lasīšanas zināju, kas ir tas pāridarījums, bet tas netraucēja lasīt, tikai gribējās zināt, kad meitene pati sev spēs to atzīt. Šis ir viens no retajiem pusaudžu romāniem (kā arī romāniem vispār), kur galvenā varone nav attēlota kā idiote, kas nezina un nesaprot ne savu rīcību, ne arī ko citu. Var jau bik apjukt, bet nu c'mon ir savas robežas. Šis gan man neiedūra sirdī tik ļoti, cik pārējie darbi, kurus esmu lasījusi par šādām tēmām, bet nevajag vienmēr sevi lauzt un plosīt, šoreiz man negribējās izraut sev iekšas un kliegt uz visu pasauli, kas savā ziņā arī ir pozitīvi.

29. Jakobs Aržuni. Idioti - piecas pasakas
Šīs gan bija lielisks gabals ar savu melnā humora un ironijas devu. Atceros, ka mani piesaistīja grāmatas nosaukums, jau tad, kad viņa bija jaunums un re nepagāja ne simts gadi un tiku pie lasīšanas.

30. Mariama Petrosjana. Nams kurā
Īpaša grāmata, tik ļoti grūti pateikt kāpēc tieši, bet brīžiem joprojām atceros tās radītās pasaules sajūtu. Gribētos pārlasīt vēlreiz.

31. Urzula Poznanski. Erebos
Bija interesanti, tieši tā datorspēles pasaule. Idejiski arī tīri ok. Pusaudžu lit.

32. Erlēns Lū. Mulejs
Reizēm patika, bet pārsvarā atstāja vienaldzīgu.

33. Bārberī Mjūriela. Eža elegance
Grāmata, kas mani pārsteidza ar daudzām atziņām. Arī šo gribētos vēlreiz pārlasīt, lai tās varētu pierakstīt.

34. Oliver Bowden. Assassin's Creed. Renaissance
Pirmā grāmata sērijai, kas rakstīta pēc datorspēles motīviem. Tā kā biju redzējusi spēles gaitu un aptuveni zināju kas un kā, bija tīri viegli saprast. Patīkami pārsteidza ar jūtu un domu pasaules atspoguļojumu, kas loģiski trūka spēlē.

35. Oliver Bowden. Assassin's Creed. Brotherhood
Otrā grāmata sērijā.

Tags: ,
 
( Read comments )
Post a comment in response:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: