10 April 2011 @ 12:19 pm
 
Tie, kas nav bijuši Balkānos laikam nesapratīs, jo, te pavisam nav ne Eiropa, ne Āzija, ne Āftika, te ir Balkāni. Te ir kaut kas starp austrumnieciskumu un slāvismu.
Šodien uz balkona kārtējo reiz cepot gaļu redzu kā uz ielas piebrauc mašīna. Ieslēdz savu skaļruņus un savā specjālajā tikai ielu pārdevēja tonī sauc:" Nāciet visi, sanāciet! Pārdotu tomātiņus, gurķīšus, saldus aplesīnus!" Tad ieslēdz mūziku. Mūzika balkāniskajā stilā ar stabulēm, dūdām un dīvaino balss drebināšanu sasauc klientus.
Nolemju nopirkt apelsīnus, jo pagājušajā reizē bija ļoti saldi un vēl pie tam 30 sant kologramā (!) kā arī paskatīties kas tur vēl garšīgs.
Pārdevējs uzreiz sāk piedāvāt savu preci. Hops, sagriež tomātu, gurķi. Sālīti pa virsu, visiesm sanākušajiem piedāvā. Sākas lielā tirgošanās. Paņem, paņem, reku pagaršo, kāds kraukšķigs un svaigs gurķis. Ja es tev piedāvāju tad ir laba manta utt. Ehh...patīk man tirgoties ar šiem ļaudīm :)

Nupat dzirdu, ka piedāvā zivis, tas izsauciens ir tik efektīvs, ka dzirdu pat aiz saviem pakešlogiem: RrrrrrrīīībA (ar uzsvaru uz "a" un riktīgi skanīgu "rrrrr")
 
 
( Post a new comment )
lazdu_ragana[info]lazdu_ragana on April 10th, 2011 - 01:20 pm
Izklausās feini.

Man ir sanācis Serbijā, Bulgārijā un Rumānijā pabūt. Rumānija patika, bet Serbija un Bulgārija atgādināja vairāk noplukušu Rīgu. Tās pašas padomju laiku mājas, tikai Serbijas gadījumā vēl viegli sabombardētas un tādā garā.

Lai gan - lai kādu valsti iepazītu ir vajadzīgs vairāk par vienu nedēļu. Veiksmi Balkānos!
(Reply) (Thread) (Link)
jaz ui[info]dzjazhui on April 10th, 2011 - 01:31 pm
Lielās pilsētas noteikti nav Bulgārija. Man Bulgārija ir mazās mājas ar sarkanajiem jumtiem :)
(Reply) (Parent) (Link)
[info]lidzhons on April 10th, 2011 - 09:47 pm
:)) izklausās līdzīgi kā pie grieķiem, vsp es gribu uz Bulgāriju, cik ilgi jums skaitās vasaras sezona? mums vasarā atvaļinājums jau ieplānots LV, bet kkad rudenī varētu aizbraukt...
(Reply) (Thread) (Link)
jaz ui[info]dzjazhui on April 11th, 2011 - 07:50 am
septembris un oktobris ir baudāms. oktobrī laiks varētu būt mainīgs
(Reply) (Parent) (Link)