jaz ui ([info]dzjazhui) wrote on April 10th, 2011 at 12:19 pm
Tie, kas nav bijuši Balkānos laikam nesapratīs, jo, te pavisam nav ne Eiropa, ne Āzija, ne Āftika, te ir Balkāni. Te ir kaut kas starp austrumnieciskumu un slāvismu.
Šodien uz balkona kārtējo reiz cepot gaļu redzu kā uz ielas piebrauc mašīna. Ieslēdz savu skaļruņus un savā specjālajā tikai ielu pārdevēja tonī sauc:" Nāciet visi, sanāciet! Pārdotu tomātiņus, gurķīšus, saldus aplesīnus!" Tad ieslēdz mūziku. Mūzika balkāniskajā stilā ar stabulēm, dūdām un dīvaino balss drebināšanu sasauc klientus.
Nolemju nopirkt apelsīnus, jo pagājušajā reizē bija ļoti saldi un vēl pie tam 30 sant kologramā (!) kā arī paskatīties kas tur vēl garšīgs.
Pārdevējs uzreiz sāk piedāvāt savu preci. Hops, sagriež tomātu, gurķi. Sālīti pa virsu, visiesm sanākušajiem piedāvā. Sākas lielā tirgošanās. Paņem, paņem, reku pagaršo, kāds kraukšķigs un svaigs gurķis. Ja es tev piedāvāju tad ir laba manta utt. Ehh...patīk man tirgoties ar šiem ļaudīm :)

Nupat dzirdu, ka piedāvā zivis, tas izsauciens ir tik efektīvs, ka dzirdu pat aiz saviem pakešlogiem: RrrrrrrīīībA (ar uzsvaru uz "a" un riktīgi skanīgu "rrrrr")
 
( Read comments )
Post a comment in response:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: