dzintars' Journal

> recent entries
> calendar
> friends
> profile

Saturday, May 8th, 2004
1:09p - Reklāmas veido pedofīli
Jau labu laiku nebiju rokās turējis preses izdevumus, kā arī skatījies televizoru, tāpēc mani pārsteidza, tas gan nav īstais vārds, taču precīzāks apzīmējums man nenāk prātā, TV5 reklāma. Tā, kurā mazs bērns ar pliku pakaļu, atvainojiet par izteicienu, jūras krastā stumj gumijas laivu.

Kāpēc? Tāpēc, ka tā arī ir bērnu pornogrāfija, kas Latvijā un arī Eiropas Savienībā vismaz pagaidām ir aizliegta. To pašu varētu attiecināt uz visām neskaitāmajām autiņbiksīšu reklāmām, kur gadu veci bērneļi kameras priekšā regulāri tiek izģērbti.

Aināru Eisaku par netiklībām ar mazgadīgajiem (neņemos spriest par sprieduma taisnīgumu vai netaisnīgumu), kuri jau bija diezgan saprātīgā vecumā, atšķirībā no gadu veciem bērniem, uz laiku iesēdināja cietumā. Problēmas bija arī kādam vīram, kurš nodarbojās ar pedofīliska satura filmu un fotogrāfiju izplatīšanu. Kāpēc gan šo reklāmu veidotāji netiek apsūdzēti par līdzīgām darbībām? Neticu, ka kārtību sargājošo iestāžu vadītāji šīs reklāmas nav redzējuši.

(3 comments |comment on this)

1:26p - Karaļnami
Aiz gara laika nolēmu paskatīties dokumentālu filmu par britu karaļnamu. Šoreiz stāstīja par princeses Diānas gaitām un viņas divu dēlu nākšanu pasaulē.

Šī filma mani vedināja uz pārdomām par karaļiem, prinčiem un princesēm. Ja tā paskatās šo cilvēku biogrāfijas, tad vienīgais ievērojamais fakts tajās ir “piedzimšana karaļa ģimenē”. Visu savu dzīvi viņi aizvada, vazādamies pa dažādiem publiskiem un ne tik publiskiem pasākumiem šķiezdami vecāku sarūpētās bagātības.

Kāpēc man būtu jāciena Skandināvijas un citu valstu karaļi, ja viņi savā dzīvē neko nav paveikuši? Labi, liela daļa no viņiem nodarbojas ar labdarību... vai to naudu, ko viņi atdod nabagiem, viņi paši savām rokām ir nopelnījuši? Lai arī nezinu, no kādiem līdzekļiem pārtiek šie greznie karaļnami, mani māc stipras šaubas, ka strādājuši viņi savā mūžā nav ne vienu dienu.

Un cilvēki uz viņiem raugās kā uz kaut ko īpašu tikai tāpēc, ka viņu senči bija bagāti un spēja nodrošināt bezrūpīgu dzīvi saviem pēctečiem vairākus gadsimtus pēc savas nāves.

(1 comment |comment on this)

4:06p - Sekss "nespīd" līdz 2008.
Kas zina, varbūt kāds kaut ko tādu jau ir lasījis, taču šis tekstiņš diezgan labi šo un to atspoguļo.

NB! Neesmu to sarakstījis pats.

Nekad nespēšu saprast, kāpēc vīriešiem un sievietēm ir tik dažādas izpratnes par seksu. Venēra, Marss ­ nekad nesapratīšu. Kāpēc vīriešiem lēmumu pieņemšana un lietu izpratne iet caur smadzenēm, bet sievietēm ­ caur sirdi?
Viss notika tā. Pagājušo nedēļu kādu vakaru liekoties ar sievu gulēt, es pamēģināju viņai “piebraukt”, bet pēc pāris neveiksmīgiem mēģinājumiem es izdzirdēju:
... tālāk ... )

(5 comments |comment on this)

7:21p - Eižens Tūļa skaita naudu
Bija pienācis brīdis, kad Eižens Tūļa vairs nekādi nespēja izprast savu naudas plūsmu. Teiksiet, kas tur daudz ko saprast vai nesaprast - nauda nāk un iet, turklāt iet parasti ātrāk un vieglāk nekā nāk atpakaļ. Bet Eiženam tas viss nemaz nelikās tik vienkārši, jo pavisam īsā laika sprīdī, neko sevišķu nepirkdams, bija notērējis tik daudz naudas, cik parasti izdeva četrreiz ilgākā laika posmā. Lai lasītājam būtu vieglāk saprast, piebildīšu, ka runāju par nedēļu un mēnesi.

... tālāk ... )

(comment on this)


<< previous day [calendar] next day >>

> top of page
Sviesta Ciba