dziedamzars - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
putns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Restarta balle nav beigta balle Oct. 18th, 2024|09:34 am

dumshputns
Salabo pats, bet ar profesionālu, labprātīgu palīdzību.

Viena brīnišķīga padarīšana (jau un tikai pagaidām) 29 pasaules valstīs ir Restart Project.
Tas sastāv no prasmīgiem brīvprātīgajiem, kuri reģistrējas Restarters.net, lai saņemtu ielūgumus uz viņiem lokālām Restarta ballītēm un apmainītos ar lietu labošanai derīgu informāciju. Ballītes notiek trīs stundu garumā, uz tām vietējie iedzīvotāji nes savas elektriskās un elektroniskās ierīces un kopā ar prasmīgajiem labotājiem tās diagnosticē, reizēm arī salabo.
Ballītes organizētāji ievāc datus par ierīcēm, tos reģistrē Restarters sistēmā. Šos datus Restart Project tālāk izmanto likumdošanas maiņas lobēšanai, cīnoties par tiesībām labot, un par ražotāju atbildību ilgtspējīgu lietu ražošanā.
Panākumi EU viņiem ir diezgan labi, arī UK viņus sadzird, par pārējiem reģioniem neesmu sekojusi, bet kas lēni nāk, tas labi nāk.
Latvijā arī tādu vajadzētu. Mans tēvs vienmēr kaut ko laboja, tad radio, tad motorus, utt., bet nezinu, vai justu iedvesmu ziedot savu laiku un zināšanas plašākas sabiedrības labā. Tomēr viņš arī citās lietās ir īpatns, tāpēc pieļauju, ka ir Latvijā cilvēki, kuri gan prastu, gan gribētu iesaistīties šajā projektā.
Manis rīkotajās ballēs mums gandriz vienmēr nāk vecs kungs, kurš nekad negrib tikt fotogrāfēts, un ir visu dzīvi nostrādājis, labojot iekārtas slimnīcās, viņš brauc stundu, lai tiktu pie mums. Regulāri ierodas arī dāma, kura ir piedalījusies e-pastu protokola radīšanā, viņai ir arī sava restarta grupa citā rajonā. Ir tādi, kuri māk nomainīt telefonam ekrānu, un ir tādi, kuri māk salabot gļukus datoros, bet lielākoties palīdz ierīci attaisīt un pareizi notīrīt shēmas un kontaktus. Protams, ne visas ierīces var tikt attaisītas, jo ir ražotas ātrai iznīcībai, un dažām nomainīt salūzušo detaļu ir dārgāk, kā nopirkt jaunu, veselu. Taču to visu apskatīt, uzzināt, caur darbošanos noskaidrot, tas ir tīrs prieks.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.