dziedamzars - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
putns

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Up Grade. Not Sure. Sep. 21st, 2023|09:48 am

dumshputns
Apgreids ir mani sameklējis, mana vecā datora izskatā. Apgreidoju zināšanas par Makingtošu iekšējo uzbūvi un ieteicamjām diagnostikas darbībām. Pirms mazāk kā gada nomainīju veco bateriju, bet jaunā arī vairs īsti nestrādāja jau no Marta. Nebiju īsti droša, kāpēc. Pieļāvu, ka esmu kautko sajājusi bateriju mainot, vai kādi kontakti nekontaktējas. Taisot pēdējo Restart Party, pamanīju, ka Soho ir specializēta datoru labošanas diena, kurai pierakstījos, pagājušosvētdien.
Mikijs no Slovēnijas, mierīgs, kluss un nosvērts, bet bez specifiskām Makbuku zināšanām, paņēma manu veco zirgu un taisīja vaļā. Sēdējām, prātojām kāpēc kernel_task tik baisi augsts, bez acīmredzama iemesla. Bateriju arī viņš izņēma laukā, SMC restartējām, tad atklājām, ka OS automātiski taisa vaļā Dropbox, Spotify un iTunes. Tos atķeksējām, lai nestartē. Kernel_task momentā nokrita uz reālo 3-5%, taču dators sāka migt ciet, tik bieži kā man kontrakcijas dzemdību laikā bija, ka pat teikumu nevar pabeigt. Bijām tā sēdējuši prātojot divas stundas, kad pieslēdzās mazs onkulītis ar Vilema Defo smaidu, kurš visu zināja. Zināja, ka jāinstalē Fan Control, un ka, lai to sameklētu, ir jāsērfo ar Lapsu, zem Kurmja, privātajā logā. Mikijs vēl arī ieteica uzlikt Linuksu Macos vietā, kurš uz vecajiem Makbukiem ļoti labi ejot. Kā arī, aizrakstīju baterijas pārdevējiem, ka baterija vairs nav laba, vai varētu nomainīt.
Tā mums ātri laiks izbeidzās vēl neko neatrisinot, bet vismaz ar cerību.
Mājās noskaidroju, ka kaput ir baterijas temperatūras sensors, bet to, kur tas ir piekniedēts, nemācēju droši atrast. Ja uz mātes plates, tad tā vai nu jācep, vai jāmaina, kas ir dārgāks prieks nekā atjaunots šāda vecuma un specifikācijas vesels makbuks. Tad uzzināju, ka mans laptops iet arī bez baterijas, ar lādētāju vien. Un, ka bez baterijas sensors neuzrādās kā bojāts, tātad vaina baterijā. Jauna atnāca nākamajā dienā, to ieliekot pie reizes nomainīju septiņus gadus veco heatsink pastu (vecā vēl turējās! Laikam labi biju uzlikusi). Tagad rakstu jau no sava vecā atjaunotā datora.

Macs Fan Control gan uzlieciet, ļoti derīgs.

P.s. vēl viena nianse - nopirku jaunu lādētāju no ābola, un nokasīju tīru savienojuma vietu. Varbūt vecais lādētājs, kurš nebija oriģinālais un ar saplīsušu kabeli, makbukam par labu nenāca...
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.