Rāceņi |
Jul. 13th, 2020|01:12 pm |
Ir mans jaunais mīlulis. Pareizāk, karamelizētie jaunie rāceņi. Ar 50g sviesta, 200ml kombučas ar balto vīna etiķi (vai baltvīnu, ja jums tā labpatīk), sauju rozīņu, sāli un pipariem. Rāceņus sagriež kumosos, ieliek tāda izmēra pannā, lai drusku par maz vietas. Ieliek kopā ar sviestu, kombuču, sāli, rozīnēm, uzlej aukstu ūdeni tā lai gandrīz apsedz un tvaicē laukā šķidrumu. Kad šķidrums izvārījies, tad rāceņi ir jau mīksti un turpina karamelizēties.
Aizvakar uz ielas savācām tur izliktu gaisa krāsns bāreni ar zīmīti, ka jauna un strādā. Tagad spēlējamies. Tiešām strādā. Baigi labi pietam. Nokāvu vienu izstīdzējušo fenheli, cepu ar vegānajām desām.
Fenheļa lapas izsmērēju eļļā ar citrona sulu un sāli, pēc vienas minūtes tās ir trauslas un sausas un garšo nomīgi. |
|