Janvāris 2015   01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Part II Toronto centrs

Posted by [info]drew on 2008.07.24 at 03:01
Divas dienas staigājām baigos gabalus ar vienu citu Toronto latvieti vārdā Gaida un atstājām manus krustvecākus mājās atpūsties. Lūk. Gājām visur kājām, ne ar transportu, un līdz ar to arī daudz ko redzējām un vakarā atgriežoties mājās vienkārši vairs nebija spēka… Exactly how I like to do it!:)

No sākuma bijām Chinatown, kur (loģiski) čum un mudž no čainīzeriem, tur izstaigājām centrālo (=iepirkšanās) ielu, un iepirkām kkādus jocīgos augļus, ko pa ceļam ejot ēst. Aizgājām līdz pašam centram pie pilsētas domes un domājām ko darīt tālāk.

Caur St. James cathedral un geju kvartālu, kurš dienas laikā tukšs un kluss, aizgājām līdz St. Lawrence Market. Izstaigājām tirgu, [info]drew nopirka saldumus un nošmaucās, un nopirka laima koncentrātu, savā dumajā prātā domādama, ka tā būs sula,un devāmies tāļāki. Gājām uz Distillery District. Lieki laikam teikt, ka man pa ceļam šķebināja no saldumiem un slāpa (thank god, tas nebija ilgi!). Pašā Distillery districtā, kur savulaik atradušies viskija brūži, pārsvarā atrodas nekas cits kā mākslas galerijas. Tipa skaitās baigais vēsturiskais rajons, a bet zinot mūsu pašu Vecrīgu kaut vai – ņefiga tur tāda nav. Nu bet nav jau arī nekāda senā vēsture tai pilsētai, nevar jau gribēt… Anyway…

Gājām pēc tam uz Toronto Musical Garden. Tāds glīšs parciņš ar krūmiņiem, putniņiem, puķītēm un akmentiņiem – tur reizēm notiek koncerti, un vispārībā tur tā jauki pastaigāt.



Uzreiz pēc tam devāmies uz Harbourfront Centre, kur ietrāpījām uz Latīņamerikas weekendu. Pasākums jaukais. Noskatījāmies 2 koncertus – dominikāni Puerto Plata un pilnīgi psihu meksikāņu sievišķi Astrid Hadad un naktī devāmies mājup…

Otrajā dienā ar to pašu Gaidiņu devāmies tālāk. No sākuma iegājām Toronto policijas ēkā, kur pie viena arī muzejs. Policists, kurš tur nabags viens pats svētdienas dienā sēdēja, bija baigi draudzīgais un beigās mums vēl sadeva pildspalvas un nozīmītes ar Toronto policijas emblēmu.
Tad devāmies uz St. Andrew baznīcu. Latviešu/ Igauņu baznīca. Tā kā Gaidai laba draudzene (arī latviete) tur strādā, tad izložņājām baznīcai pagrabu un tādā garā. Baznīcas pērminderam bija dzimšansdiene, tamdēļ šis vēl uzstājīgi teica, lai uzkavējamies, un tā nu mēs vēl palikām uz kēksu un kafiju. Diktām jauki vienvārdsakot.
Tālāk pēc baznīc-sievietes ieteikuma devāmies uz to pašu St. Lawrence tirgu, kur svētdienās Flea market (wiij!). Es gan tiku pie divām krellēm, bet ja būtu pa turieni padzīvojusies ilgāk, tad jau noteikti pustirgu iznestu:D
Nju lūk. Tālāk no turienes devāmies atkal uz Harbourfront Centre, kur spēlēja kkādi jautrie Kolumbieši, kas man diktām patika un kuriem nosaukumu diemžēl nevaru atcerēties.

Reply to this entry:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa: