drako

(no subject)

May. 24th, 2004 | 10:09 pm
From:: drako

Ak jā, un es _esmu_ pagāns, tāpēc, ka es tāpat, kā mani senči garīgumu ir atskārtuši nevis no ezotērikas grāmatām, filozofijas traktātiem vai praviešu atklāsmēm, bet gan pats to atklājot uz savas pieredzes.

Ja dievturi kļūdaini dainu mācību argumentē dainās, tad es to esmu sapratis pats, un man patiesībā viņas vairs nav vajadzīgas, jo es jau pats esmu apjautis to, ko tās vēsta, un man senie atribūti ir tikai simboli caur kuriem priekš manis izpausties pagānismam.

Tieši tā - tautisms ir simbols, tieši tā pat, kā taututērpā ietērpta zeltene var būt fanātiska kristiete Latgales baznīcēnu barā, un tieši tā pat tā var būt pagāne, kas veic Jāņunakts rituālu, kura patiesā būtība tev visdrīzāk nekad nebūs saprotama.

Tas ir tieši tā pat, kā, ja tu esi bijis Dubultos Undīnes mājā un iepazinies ar viņu restaurāto saules kalendāru, tu izdzirdētu, ka tas patiesībā pamatojas ne tik daudz ezotēristiskos vai filozofiskos traktātos, bet gan paša mājas saimnieka apkārtējās dabas vērojumos.

Un tavai zināšanai druīdi kā reiz piekopa tradīciju, ka iniciācijas druīda iniciācijas rituāla sastāvdaļa bija topošā druīda nošķiršana no sabiedrības, lai viņš dzīvodams viens pret vienu ar apkārtējo dabu pats saprastu tās likumus, kuros sakņojas pagānisms. Un pieļauju, ka tā nav tikai unikāla druīdu pieredze bet gan tā varētu būt raksturīga sastāvdaļa daudzu pagānisko tautu šamaņu un priesteru izglītošanas vai iniciācijas rituālos.

Link | view all comments


Reply

From:
(will be screened if not a friend)
Username:
Password:
(will be screened)
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.