per silentium ad as†ra mille - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

šurp grāmatas, uz sārtu – es gribu mocīties Aug. 29th, 2017|03:42 pm

dooora
es mūsdienās reti iegriežos reiz dzimtās Norvēģijas ziņu lapās, bet šorīt ielūkojos uzreiz divās – (sav'laik) konzervatīvajā Aftenpostenā un vecās almas māteres studentu izdevumā Universitas.
abos gadījumos ievadraksti uzdzen vieglus šermuļus, bet kam gan šodien viegli?

buržuju rupōrā biedrs Abīds Radža no Kreiso partijas (labējie centristi, lai mums nesajuktu) sunī patreizējo migrācijas ministri Silviju Listhaugu par to, ka tā savā vizītē kaimiņzemes galvaspilsētā Stokholmā iedomājusies apmeklēt notoriōzo Rinkebijas priekšpilsētu. ”Labāk būtu pētījusi zviedru neōnacistus!” viņš pamāca, neaizdomājoties, ka šie jau nekur īpaši nemigrē. Silvija, lūk, ar šo skandalōzo soli graujot pilsonisko partiju harmōniju un vājinot labā spārna izredzes uz atkārtotu uzvaru parlamenta vēlēšanās 11. zeftembrī. Arī viņas zviedru amata māsa iekš migrācijas lietām ir šokā par šādu nekaunību un diplomātiskā fakjū kārtā atcēlusi ieplānoto oficiālo tikšanos, vien pāris stundas pirms tai bija lemts nenotikt.

savukārt, studentu orgāna galviņā sapņaina paskata studente Kristīne sūkstās, ka nesamērīgi daudzu mācību grāmatu autōri ir vīriešu kārtas. tam vienreiz esot jādara gals. pieminēšu, ka Oslō Universitātē nav iestājeksāmenu (vismaz agrāk nebija) – visi var reģistrēties viena semestra Examen Philosophicum kursam, kurā žigli izskriet cauri filozōfijas vēsturei, loģikai un argumentācijas teōrijai + ievadam lingvistikā vai cieto zinātņu pamatos. noliec eksi un studē tālāk vesela. sūdi tādi, ka vairums obligātās literatūras autōru no tiesas ir „beigti baltādaini vīrieši”, kuriem Kristīne un viņas kolēģi no Kreisās alianses nu pieteic kaŗu. laimīgu, kāsak, taciņu.

tikām trešās persōnas vietniekvārdu likumdošana plešas plašumā, oh my, me, mine.
pro-nazi pro-nouns

vēl tīkla preses dumbrājos pamanīju foršu bildīti (pats raksts mani nekrata). svenskterrōrs tomēr ir tik piemīlīgs jaunietis, neraugoties uz visu savu baltādainību. iedomājos, ka viņš acumirklī tai norvēģu ministrienei Rinkebijā skaidro, ka vispār viss ir čikeniekā, ja vien lieto vietniekvārdu anō.
Link Read Comments

Reply:
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs your IP address when posting.