Deģa piezīmes - Post a comment
[Recent Entries][Archive][Friends][User Info]
|
06:25 pm
eziniece[Link] | sauss sarkanvīns ir vīns, kurā cukura saturs ir mazāks nekā saldajam sarkanvīns† Tas nozīmē, ka šiem vīniem izmantotās vīnogas tiek novāktas vēlāk, pēc tam, kad tās ir pilnībā nogatavojušās un cukura saturs vīnogās ir sasniedzis maksimumu. Rezultāts ir sausāks, skābāks vīns ar augstāku tanīna saturu.
Visi sarkanvīni ir kvalificējami kā droogs, lai gan ir balts diapazons, kā droogs een sarkanvīns ir. Salīdzinājumā ar baltvīns is sarkanvīns vienmēr sausāks. Vienīgie sarkanvīni, kas ir saldi, ir portvīns un desertvīns. Citāds nekā baltvīns ir sarkanvīns daudz vairāk tanīni un tie dabiski atrodas vīnogu mizās.
Stils Lai gan ir daudz dažādu faktoru, kas ietekmē garšu a sarkanvīns vīnogas, no kurām tas ir izgatavots, norāda uz to, vai tas ir viegls, vidējs vai sātīgs vīns. Vieglajā vīnā ir vismazākais daudzums tanīni un sātīgajam vīnam ir visaugstākais tanīnu (un bieži vien arī augstākais alkohola) saturs.
Šķirnes vīni (dažreiz arī cuvée ir izgatavoti no vairākām vīnogu šķirnēm un tieši uz vīna etiķetes norāda vīnogu šķirni, no kuras izgatavots vīns. Cabernet Sauvignon ir een sarkanvīns ar augstu skābumu un augstu tanīna saturu ar vidēju līdz pilnvērtīgu ķermeni, bet malbec mērens tanīni ir. Vīnogas arī nosaka, kā droogs vai salds sarkanvīns ir. Bordo un Chianti ir ļoti droogs, kamēr a Merlot vidējs droogs un sākumā tas ir daudz pieejamāks vīns.
|
|
|
| |