Deele [userpic]

Sulas

8. Aprīlis 2010 (17:15)
garīgais:
tired
tired
muzikālā atmosfēra: VA - Club Azuli - The Future Sound of the Dance underground,

Nolēmu, ka šopavasar jātecina bērzu sulas.
Sazāģēju vienu 2cm PVC caurulīti divos ~20cm gabalos, vienu galu zāģējot slīpi. Notīrīju maliņas no spurgalām. Vienai caurulītei taisnajā galā iztaisīju papildus urbumus ar ~5mm urbi, otru atstāju tādu pašu. Vēlējos pārbaudīt, kura metode būs ražīgāka... Sameklējām mežā divus bērzus, saulainā sausā vietā. Koka ēnas pusē izurbu ar 20mm koka urbu slīpu caurumu, ~5cm dziļu, ~2cm iekšā koksnē. Kārtīgi ar urbja otru galu pieblīvēju malas caurulītei ar sūnām, lai netek garām. Paliku apakšā 5L plastmasas ūdens pudeles un tās vēl iekšā miskastes maisos, kuru gali apsieti ap caurulīti, tā lai gruži netiek iekšā sulā un ja nu pārlīst pāri, netek viss labums zemē, bet maisā. Maiss tīrs, tāpēc bažu nav.
Nu lūk, kamēr otru koku sagatavojām, pirmais jau bija pietecinājis viena pirksta biezumā sulu. Padzērāmies... Gardi :) Daudz gan nedrīkst uz vietas, aukstu sulu dzerot ārā, var aši saķert karsoni vai ko citu...
Pēc ~2h atgriezāmies, no abiem kokiem ~2,5L sanāca. Garša nedaudz atšķīrās, jo viens bija salīdzinoši jauns bērzs, otrs, dikti vecs, bet abiem visa kuplā lapotne gozējās saulītē un auga ~20m atstatumā viens no otra. Otrajam bērzam trubiņa nebija trāpījusi pudelē, tāpēc lielākā daļa bija maisā, bet nekas, visu smuki caur trekteri ar sietiņu pārlējām pudelēs un atstājām uz nakti otrai ražai.
~2 dienā aizgājām (biju jau aizmirsis par sulām), abas pudeles līdz pusei pilnas. Jocīgi, ka tik maz, varbūt kāds nodzēris :P Bet nu, kas ir tas ir.
Sulas jādzer svaigas, tikai tad var gūt no tās maksimālu labumu. Nu ko, labu apetīti! :D

Comments

Posted by: Adler Wittern ([info]santech)
Posted at: 8. Aprīlis 2010, 19:01

Ēnas pusē?Vai ta nav dienvidu pusē jāurbj?

Posted by: Dūda ([info]zhagata)
Posted at: 8. Aprīlis 2010, 20:55

Nevis pēc 2 dienām aizgājām, bet vakar urbāt un šodien nebija satecējis.

2 Lasīt komentārus atbildēt