{ scrollbar-3dlight-color: black; scrollbar-arrow-color: red; scrollbar-base-color:; scrollbar-darkshadow-color: blacks; scrollbar-face-color: black; scrollbar-highlight-color: white; scrollbar-shadow-color: red; } } ?style=mine - Norvēģu izlaidums
?style=mine - Norvēģu izlaidums [jaunākie raksti|arhīvs|draugi|pa mani]
?style=mine

[ pa mani | sc userinfo ]
[ arhīvs | journal archive ]

Links
[Vietas, kuras ir vērts apmeklēt| The Gay Adventures Of Burnt Face Man Urlas Chuurch of Apathy Zergiem.lv ]

Norvēģu izlaidums [24. Aug 2010|20:06]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteMan ir ko teikt

Comments:
[User Picture]
From:[info]nata13
Date:25. Augusts 2010 - 10:29
(Link)
Patiesībā no "dzīviem" norvēģiem esmu dzirdējusi, ka viņi svin veselu mēnesi un tad kaut kādā pēdējā nedēļā pirms eksāmeniem viņi kurina savas smadzenes līdz vājprātam gatavojoties. Bet var jau būt, ka dažādās vietās tas atšķiras.

Brīvi viņi ir, bet cik daudz viņi iegūst no mācīšanās tādā veidā nemāku spriest. Pati esmu redzējusi to anarhiju,ko viņi sauc par mācīšanos, bet var jau būt, ka viņi arī kaut ko iemācās. Skolēni nāk uz skolu čībās, stundu laikā guļ uz galda, kājas uz galdiem, klausās mūziku un ēd, deguni laptopos. Toties viņi ir daudz atvērtāki un aktīvi iesaistās diskusijās ne tā kā klusie latvieši.
[User Picture]
From:[info]darkans
Date:25. Augusts 2010 - 13:49
(Link)
Un tu domā mēs ar savu padomju laika izglītības sistēmu iemācām kko vairāk? Visos starptautiskajos testos mēs norvēģiem zaudējam. Vienīgais, kas tiek panākts ir stingra represīvā sistēma, kas nereti iedzen izmisumā gan skolēnus, gan vecākus, gan skolotājus.
[User Picture]
From:[info]nata13
Date:25. Augusts 2010 - 22:40
(Link)
Es neteicu, ka mūsu sistēma ir labāk, vai varbūt teicu? Es zinu arī to, ka paši norvēģi nav sajūsmā par viņu sistēmu (par to, ko es aprakstīju šeit kā anarhiju, ko pati savām acīm esmu redzējusi esot īstā norvēģu skolā stundu laikā) un neesmu no gaisa pagrābusi.

Tur nav divu domu, ka LV sistēma vispār sucks, sevišķi pamatskolās un vidusskolās. Bet norvēģus ņemt kā pareizākos no pareizākajiem, manuprāt ( un es balstos uz augstāk minēto pieredzi), nav īsti.

Bet dari kā zini.
[User Picture]
From:[info]darkans
Date:26. Augusts 2010 - 00:07
(Link)
Tu neteici, es jautāju :) Jebkurā gadījumā, manis rakstītais noteikti nav jāuztver kā norvēģu sistēmas slavinājums.
[User Picture]
From:[info]nata13
Date:26. Augusts 2010 - 01:27
(Link)
Fair enough, pie tā arī paliksim.