lauztās priedes
 
[Most Recent Entries] [Calendar View] [Friends View]

Thursday, September 18th, 2003

    Time Event
    4:36p
    http://mangypearl.bns.lv/
    Anna Veidemane

    Perfekta Paranoja

    I

    Es viņu pamanīju, sēžot mājās pie loga un vērojot bīstamo pasauli aiz tās.
    Mani vecāki ir policisti. Es zinu, kas var notikt, nelaikā izejot no mājas. Es zinu, kāds sods var draudēt par atrašanos tuvumā noziegumam.
    Tāpēc es vienmēr uzmanījos. Visas manas dienas bija vienādas, iebiedētas un tukšas, mana dzīve bija izvairīšanās. Ejot uz skolu, es skatījos tikai uz trotuāru. Skolā man draugu nebija, jo mani un klasesbiedrus saistīja abpusēja neuzticība. Viņi nemitīgi pārkāpa likumus, bet man likums bija svēts. Viņi staigāja vakaros apkārt, viltoja apliecības, lai tiktu klubos, nodarbojās ar seksu, pirka cigaretes un alkoholu. Viņu vecāki atmazgāja naudu un nemaksāja nodokļus. Viņi bija bīstami, no viņiem nesa nepatikšanu smārds.
    Tikai dzīvoklī es jutos drošībā. Es pēdējos trīs gadus dzīvoju koka māju rajonā, kurš izcēlās ar īpašu kriminogēno situāciju. Pēc skolas līdz pat vakaram es sēdēju mājās pie loga un vēroju sev tik svešo dzīvi aiz tā, dzīvi, kurā katrs meklēja baudu par jebkādiem līdzekļiem. Pēc tam es mācījos.
    Tāda nu bija mana dzīve, un man tā likās pilnīgi normāla.

    ... tālāk ... )

    Current Mood: poetic
    Current Music: Ainars Mielavs - Reizeem
    8:08p
    no vaardiem pie baltiem oleandriem
    es nekaadiigi nevaru sevi piespiest izlasiit liidz galam Zhans Pols Sartrs "Vaardi". iesaakusi esmu. nespeeju liidz galam pierast pie taas izteiksmes, pie taa, kas tur staastiits ( par vinja beerniibu) un taa es izniekoju savu laiku visaadi citaadi, nevis lasot. es zinu, ja es patiesi gribeetu, es to graamatu jau sen buutu izlasiijusi. es zinu, ja es pashreiz lasiitu citu graamatu, tad taa sen jau buutu izlasiita. ( man tachu nau ko maajaas dariit visu dienu ) bet es nevaru. nu nevaru. laikam es veel neesu izaugusi tiktaal. vai arii pie vainas ir mana nepatika pret biograafijaam. ( bet shii tachu tomeer ir savaadaaka) es nezinu.
    likshu nost uz visiem laikiem un saakshu lasiit "Baltos oleandrus". ticu, ka lasiisies vieglaak un patiikamaak. kaut gan apmeeram jau zinu, kas tur rakstiits. esmu redzeejusi filmu.

    Current Mood: graamatu truukums organismaa
    Current Music: SoundArcade - the harsh light of the day

    << Previous Day 2003/09/18
    [Calendar]
    Next Day >>

About Sviesta Ciba