Mans - Komentāri
( Read Comments )
TimeText
13:40

[info]ciruleens

[Link]

Šobrīd ļoti besī mani kabineta biedri
Pēdējās dienās gribas saķert galvu, skatīties debesīs, skaļi kliegt un skriet prom no cilvēkiem, kas apspriež čehu Lieldienu tradīcijas. Es gan to nedaru, jo mēģinu saprast un pieņemt, ka priekš cilvēkiem no citām pasaules daļām šī tradīcija ir pilnīgi jauna un viss jaunais ir mazliet briesmīgs. Bet nu par tradīciju.

Tātad Lieldienās vīrieši, puiši un zēni ar speciālu no kārklu zariem savītu rīksti, nāk un per meitas un sievas, lai tās būtu skaistas, veselas un auglīgas! Pretī puisis saņem olu, vai mūsdienās dajebkādu našķi un/vai alkoholu. Tam visam ir jānotiek pirms pusdienlaika, ja čalis ar rīksti atvelkās pēc pusdienlaika, viņš dabū glāzi vai spaini auksta ūdens savā sejā. Manuprāt, aktīva un atraktīva tradīcija, pret kuru, nu jau sagaidot trešās Lieldienas Čehijā, man nav nekādu iebildumu.

Bet visi citi, kas nav čehi vai nav no austrum/ziemeļeiropas par šo tradīciju ir stāvās šausmās. Kā tā var, tas taču seksisms, tā taču sievietes aizskaršana, mēs taču neesam staigājošas dzemdes utt. Visvairāk besī, ka šie bieži vien ir tie paši cilvēki, kas nēsā krekliņu ar uzrakstu - I'm multicultural.
Reply:
 
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Powered by Sviesta Ciba