Apr. 16th, 2010 @ 10:18 pm
Šonedēļ beidzot pieķeros gada nozīmīgākajam projektam- maģistra darba rakstīšanai. Trīs dienās sarakstītas veselas četras lapaspuses. Bet kā jau katram procesam, ir vajadzīgs indukcijas periods. Un iedvesma. Un vesels gars un miesa (tāpēc nopirku multivitamīnu kompleksu un 4 reizes nedēļā eju uz sporta zāli), bībeli gan vēl nelasu (tās vietā kalpo kaut kāds zviedru romāns, kur antagonists pie savām nelaimēm vaino Bobu Dilanu, tas silda sirdi). Jā, un šodien biju pie zobārsta, lai "sajustos dzīvs", pat palūdzu, lai paurbj divus zobus (lai sajustos "vēl vairāk dzīvs"). Jā, un šodien vēl sarunāju sev jauno ģitārpasniedzēju, kas ir latviešu populārās vokāli instrumentālās grupas Gain Fast ģitārists (kurš man mācīs rooockuuu!!!11, jo līdzšinējais pasniedzējs pēc paša vārdien nevienam rocku līdz šim nav iemācījis).

Ja tā labi padomā, man laikam tomēr vairāk vajedzētu koncentrēties tieši uz maģistra darba rakstīšanu.
[User Picture Icon]
From:[info]gonzokidd
Date: April 17th, 2010 - 12:58 am
(Permanent Link)
Piedo par kritiku, bet:
Tu tiešām vēlies ilgstoši apmeklēt gičas skolotāju; vai tas tik pamatiem vai kādām specifiskām sarežģītām lietām?
Jo teorijas pamatus Tev normāli iemācīs jebkurš sakarīgs pasniedzējs.
Savukārt par to Gain Fast džeku:
Viņš visticamāk iemācīs tādu roooku, kādu spēlē viņš pats. Ja Tevi tas apmierina, ok. ja ne, nafig?
Tie kas LV no jaunajiem kauko JAUNU, oriģinālu varētu iemācīt ir varbūt brāļi Ābeles (Soundarcade, utt), Edgars Rubenis (Mona de Bo). bet neticu, ka viņi to darīs tādā strukturētas skoliņas veidā pa naudiņām...
(Reply)(Thread)
[User Picture Icon]
From:[info]chemist_dk
Date: April 17th, 2010 - 03:45 am
(Permanent Link)
Ok, īsumā raksturošu:

Ģitāru spēlēju jau kādus 5 gadus. Pirmos 4 pašmācībā. Tad aizgāju pie sava pirmā pasniedzēja, un tur sapratu, ka daudz ko biju iemācījies nepareizi, kaut vai pirkstu pozīcijas utt. Pie viņa apguvu, tos pašus teorijas pamatus (pamatu pamatus) un daudzus tehniskus knifus. Vienīgā problēma, viņa joma bija džezs, kas īsti netbilst manai gaumei. Un otrkārt viņš spēlēja tīri fingerpicking stilā (par to gan nesūdzos, jo šo tehniku esmu diezgan labi apguvis).

To Gain Fast džeku viņš man pats ieteica, jo saprata, ka nevar man iemācīt to, ko es gribu. Un rekomendēja kā patiešām labu pasniedzēju (un Latvijas estrādē navajag spriest par ģitāristu, pēc tā, ko viņš spēlē, jo nauda nosaka visu). Pie tam, nodarbības pie viņa ir lētākas, kā pie daža laba "parastā" gičas skolotāja.

Un galu galā, vismaz pagaidām es nevēlos radīt revolūciju Latvijas (pasaules) rokmūzikā, jo ģitārspēle manā dzīvē ir hobija līmenī. Vienkārši man patīk spēlēt, mācīties ko jaunu, iepazīt dažādas ģitārspēles filozofijas.
(Reply)(Parent)