chatillon - [entries|archive|friends|userinfo]
chatillon

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 25th, 2013|03:53 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
18 no maniem draugiem Facebook nomainījuši profila bildi uz tematiku, kas saistīta ar 21.11.2013. Tas ko gribētu papētīt cik daudz laika paies kamēr mani draugi sāks mainīt atpakaļ savas profila bildes. Zināmā mērā tas parādīs cik ilgi šis temats būs aktuāls katram individuāli un to neaizēnos kāda privāta aktualitāte. Alternatīva, protams, ir arī pētīt ar cik lielu intensitāti par šo tēmu turpinās informēt sabiedrību mediji.

Es jau priecātos, ja šī tēma paliek aktuāla ilgāku laiku, jo tas norāda uz to, ka cilvēkiem rūp cik augstu vai zemu sabiedrības morālajās normās tiek uztverta nolaidība, neieinteresētība par savas rīcības sekām, vienaldzību un neuzņēmību nelikumību atklāšanā.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]tapetes_puksts
Date:November 25th, 2013 - 04:15 pm
(Link)
skumji,ka joprojām viss ir mierīgi, ka nav boikotu,ka neviens nesēž aiz restēm. citās valstīs sen jau būtu sacēlies pamatīgs trādi rīdis.
bet latvieši tik pasīvi. visi tikai kaut ko ieraksta, retwīto, komentē, izsakās publiskās diskusijās un tiešām ar to arī šoreiz viss beigsies?
From:[info]chatillon
Date:November 25th, 2013 - 04:32 pm
(Link)
Viss ir labāk nekā tu domā. Parasti ja notiek kaut kas nopietns, lielākā daļa sēž mājās un skatās savus iemīļotos seriālus, neinteresējas par notiekošo.

Šajā gadījumā sabiedrība pieprasa rezultātu, ir gatava dalīties ar saviem pārdzīvojumiem un novērojumiem. Tiesiskā valstī ir ok, ja netiek kāds sadedzināts uz sārta nākamajā dienā; visticamāk vainīgie jau ir zināmi un tiek izvērtēts vai ir pietiekami pierādījumi, vai ir pieejama visa dokumentācija un apkopoti ekspertīžu rezultāti, lai varētu pierādīt vainu tiesā.
[User Picture]
From:[info]tapetes_puksts
Date:November 25th, 2013 - 05:05 pm
(Link)
Rīgas pils lietā vainīgie nav atrasti.
un šajā gadījumā galīgi neizskatās,ka situācija ir labāka. tikai pa labi un kreisi tiek malti iespējamie vainīgie, kuri pārliecinoši attaisnojas ar:"viss bija saskaņots. viss bija pēc atbilstošajiem normatīvajiem aktiem" uttt.
un vispār cik bieži notiek 54 cilvēku nāves un vēl neskaitāmo ievainošana,ka viņi tagad mēnešiem nespēs normāli dzīvot,kamēr izārstēsies? "kaut kas nopietns" ir tāds ļoti vārgulīgs apzīmējums.
man zināma sieviete raksta: "Par laimi, man ir tikai dažas lauztas ribas, smadzeņu satricinājums un lauzts lāpstiņas kauls, kas pēc izrakstīšanās no slimnīcas prasīs apmēram mēnesi ilgu ārstēšanos."
From:[info]chatillon
Date:November 25th, 2013 - 05:46 pm
(Link)
Neesmu interesējies par Rīgas pils lietu. Ja esi uzņēmīga, noteikti vari noskaidrot vai lieta ir slēgta bez apsūdzētajiem vai joprojām notiek izmeklēšana. Izmeklēšanas laikā tikai retos gadījumos kādu apcietina. Pārējais ir jau tiesas lēmums un tas balstās uz faktiem nevis preses relīzēm ko izplata "nevainīgie".
[User Picture]
From:[info]tapetes_puksts
Date:November 25th, 2013 - 06:26 pm
(Link)
tavs miermīlīgā un pasīvā noskaņa mani nemaz neizbrīna.
kamēr Polijā pēc Katovices Starptautiskā izstāžu centra sabrukšanas: "Prokuratūra pieprasīja aizdomās turamos sākotnēji paturēt apcietinājumā uz trim mēnešiem, pēc tam pagarinot apcietinājumu, un tiesa apstiprināja šo prasību, noraidot iesniegto apelāciju. Tiesa secināja, ka uzreiz pēc katastrofas kompānijas vadība iznīcinājusi vairākus svarīgus dokumentus, tāpat pastāv iespēja, ka atbrīvošanas gadījumā aizdomās turamie mēģinās ietekmēt lieciniekus, lai tie maina savas liecības."
[User Picture]
From:[info]liizhj
Date:November 25th, 2013 - 04:18 pm
(Link)
es nomainīju atpakaļ pēc divām dienām, visādu apsvērumu dēļ. arī ietekmējoties no viedokļiem par to visu - aizdomājos no cita aspekta. un arī privāto aktualitāšu dēļ. un neilgi pēc tā, kad uzzināju, ka vienu meiteni starp tiem 54 pazinu, kas visu padarīja vēl skumjāku, bet tajā pašā laikā bildi tieši sagribējās izņemt. jocīga loģika.
mani vairāk ieinteresēja tas, ka starp maniem draugiem, es gan diemžēl nesaskaitīju, cik daudziem, bet absolūti vairākums, kas bij uzlikuši attiecīgu profilbildi, bij ārzemēs šobrīd dzīvojoši latvieši/krievi/poļi/jebkādi citi Latvijas pārstāvji [krīzes gados emigrējušie].