savvaļas augs - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
edGars

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| puksts dēlis pielāgot piebildes + tīrie ]

tēma: labums vs godīgums 22. Nov 2013|13:14

celies
tēma nr n+c
laba dzīve un godīga dzīve ir atšķirīgas lietas, varbūt reizēm pat pretējas. Pirmais tēls - Tālavas taurētājs. Droši vien viņš rīkojās godīgi.
Tēma jau norieta, tāpēc vairs neatminu, kas vēl man šo tēmu aktualizēja.

Doma, var jau gribēt labu un godīgu dzīvi. Var arī dabūt. Bet var nākties atteikties no viena, lai būtu otrs. Var nākt tāda izvēle priekšā.

Bija tāda diena pāris dienas atpakaļ, kad man prātā atausa vairākas, laikam 3 kārdinājumu epizodes (nu prātā vairs viena zādzības iespēja). Kurām nepadevos. Tagad atausa viena, kurai padevos (arī viena bērnības zādzība). Tās, šķiet, ir tādas pagriezienu vietas, kur ceļi šķirās. Vai nu būs jāslēpo vēl viens soda aplis, vai varēs slēpot uz nākamo šaušanas vietu.

Šodien nesekmīgi centos apcerēt desmitās tiesas jēgu. Izdomāju: cilvēki sendienās, kad tas bija obligāti, iespējams guva kādu svētību no dalīšanās, bet kā ir ar baznīcas cilvēkiem, gan jau ka arī kā brīžam, kad dalījās, tad svētīgi, kad ne - ne. Tā nu atminējos, ka sen tā kā nav nekam ziedots.

Ar labi pamatā saprotot pārticīgi, kad materiālo labumu pietiek. Ar godīgi - kad rīcība atbilst sirdsapziņai. Rīcība pēc labākās saprašanas. Atšķirība no reizēm, kad iziet uz kompromisu: "šoreiz darīšu tā, zinu, ka tas nav labākais veids, kā rīkoties, bet (man liekas, ka) man tā būs ērtāk".
..
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.