savvaļas augs - Komentāri [entries|archive|friends|userinfo]
edGars

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Links
[Links:| puksts dēlis pielāgot piebildes + tīrie ]

#tēma nr3 draudzības saite 30. Jul 2013|19:57

celies
mazā lietiņa.
par mazām lietiņām #tēma nr3 "draudzības saite"

"Viņš laikam nezina, ka uz upuraltāra mazais vesels ir vērtīgāks par lielo pusi."
Kādu laiku atpakaļ, šķiet vēl pirms Liepājas pusmaratona uz kādu brītiņu pavalkāju NRM gumijas "draudzības saiti". Tas man lika aizdomāties un tās domas pie manis ir vēl joprojām. Ilgi man neko nepatīk valkāt no rotām, arī šo, jūtos sasaistīts un piespiests.

Bet aizdomāties šī "draudzības saite" lika par draudzības saitēm. Te es domāju tiešajā nozīmē, tos striķīšus, ko draugi apsien viens otram ap roku. (nezinu gan īsti to tradīciju, bet šķiet tā bija, ka jāapsien otram un tad nu draudzība tik ilga, cik saite ap roku vai kkā tā)

Padomāju par tādu priekšmetu funkciju. Par atgādinājumu. Atgādinājumi, iespējams, ir vajadzīgi, svarīgi. Man līdz šim likās, ka tie nestrādā. Katrā gadījumā par tām vissvarīgākajām lietā, vārdos neizsakāmajām. Bet lietas ir dažādas. Var pateikt (vārdos) draudzība. Man kaut kā tapa skaidrāks, ko nozīmē draudzība, kad pavalkāju šo draudzības saiti. Atbildība. (nu ja, kā Antuānam)

Domāju, vai gredzens man radītu līdzīgas jūtas un man liekas, ka ne. Bet vispār, tagad man pietiek tikai padomāt par šo draudzības saiti, lai atcerētos. Un nēsāt to vairs nav nekādas vajadzības. Var, ja gribētos, varbūt kādu brīdi panēsāšu. Bet man tīk domāt, ka spēks ir cilvēkā, nevis atribūtos. Cilvēka domās. Spējā domas iegrozīt. (tagad nerunāšu par domu piederību. ka nav "manu" domu.)

Tā nu esmu sev pieņēmis, ka viena no labajām īpašībām ir atbildība. (par to dziļāk gan jau kādreiz) Forši, ka ir tāds atribūts kā draudzības saite.

Varbūt caur šo jēdziens draudzība kļuva mazliet skaidrāks.



Ir vēl pāris tēmas, ko varētu ieskanēt. Bet nav rakstāmais. [arī šis ir viens domāšanas/rīcības paradokss, līdzīgi, kā pateikt "neatceros, kā viņu sauca", lai tajā laikā rakātos atmiņā un tomer atcerētos]

Viena tēma ir par kuru grūti parunāt, ja otram nav bijušas līdzīgas sajūtas. Nevar neskarot dzīves bijušās. Tikai viena no lietām tagad: tādas roku dzelžu sajūtas ap plaukstu un potīšu rajonu. Var jau būt, ka tas skaidrojams vienkāršāk, fizioloģiski, bet tādas sajūtas mani apmeklē. Cerams tās nav nākotnes priekšnojautas :D

pagaidām.
Link Read Comments

Reply:
No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.