Skaņas, Noskaņas un Izskaņas - Esi Tu pats?
Oktobris 2010
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
butvainebut
Nebau - dāma
Svētdiena, 28. Jūnijs 2009 12:01
Esi Tu pats?

Bieži dzirdu cilvēkus, vienu otram, sakām; "Esi Tu pats!"
Būt sev..mh, nemaz nemēģinot iedziļināties pārējās detaļās, kuras sevī ietver šis paseklais izteiciens, minēšu vienu no tām, kura man "uzpeldēja" augstāk par visām..
Ir, vismaz,divas versijas, nu labi, noteikti arī ir vidusceļš..neizbēgami.

  • Būt sev un palikt, netiecoties būt labākam, neizgaršojot, neizmēģinot savai būtībai citas eksistences formas, apveidus. Neeksperimentējot ar sevis esamības un varbūtības formām.
  • Un otra versija, attiecīgi, būt sev, tiecoties, izgaršojot, izmēģinot savai būtībai arvien jaunas eksistences formas un iespējas. Neizbēgami eksperimentējot ar varbūtībām par to, kādas formas sev vēl varētu piemērīt.
  • Un vidusceļš būtu..gan šo, gan to, gan tā, gan šitā, izvēloties situācijas, laikus, veidus..atkarībā no iekšējām noskaņām u.tml.

(protams, ir runa par patiesajām, jeb dabiskajām šāda tipa personības iezīmēm, nevis kaut kādiem principiem, uzskatiem.)

Jādomā, cik īsti, šos te; "Esi Tu pats!", dažādi vai līdzīgi, pareizi vai nepareizi, uztveram..un ko tad patiesībā novēlam, pieprasam, lūdzam vai iesakām..u.tml.

5CommentReply Add to Memories Email this entry to a friend

celies
celies
edGars
Ceturtdiena, 2. Jūlijs 2009 08:17

kā jau frāzēs bez paskaidrojuma. ir pārāk daudz vietas interpretācijai. Un reizēm (....) tas nemaz nav labi, lai uztvertu precīzi.
Kas vispār ir novēlējums?


ReplyThread
butvainebut
Nebau - dāma
Piektdiena, 3. Jūlijs 2009 15:55

Novēlējums.. ir versijas..


ReplyThread Parent
butvainebut
Nebau - dāma
Sestdiena, 4. Jūlijs 2009 16:09

Mmm, tieši šodien netīšām "uzskrēju virsū" šādiem, manuprāt diezgan patiesiem vārdiem, kādā rakstā, žurnālā "36,6 C", kuri man atsuca atmiņā novēlējuma jautājumu;
"(..) Taču nekonkretizējot, tieši ko kuram vajadzētu, lai kā gribētos, ka dēls labi nokārto eksāmenu, bet meitas izredzētais izrādās īstais. Varbūt karmiski tas viņiem nemaz nav paredzēts. Tāpēc saviem mīļajiem mums tiesības novēlēt vienīgi to, lai viņi būtu veseli un laimīgi, taču pēc savas, nevis mūsu izpratnes. (..)"

Šķiet, man tā ir tīkamākā versija :)


ReplyThread Parent
celies
celies
edGars
Sestdiena, 4. Jūlijs 2009 19:40

vārdi patiesi patiesi. Bet domāju tā pamatos, kas ir "vēlējums"? Tas ir "enerģijas bumba" vai "vārdu salikums" vai kas? Jo neskaitāmie vēlējumi rītā un vakarā izklausās pēc tukšiem vārdiem vien. piem... lai tev labi klājās; lai tev veicas; lai izdodas; nu turies; saņemies; xm, kaut tu sprandu salauztu; lai jauka diena. Tāpēc neaizraujos ar vēlējumiem, ja kādam varu kā palīdzēt un vēlos to darīt, tad daru, bet vēlējumus saku reti, pamatā, lai neizstumtu mani.


ReplyThread Parent
butvainebut
Nebau - dāma
Sestdiena, 4. Jūlijs 2009 23:57

Jā..daru, ja varu.
Bet ja palīdzība ir tieši šis vēlējums, tieši kādam, tieši tajā brīdī?
Enerģijas bumba var izrādīties jebkas, tāpēc ir vērts izdzīvot mirkli, brīdi... Un darīt nu tā, kā tajā brīdī šķiet nepieciešami, kaut kādā, atkal jau, intuitīvā līmenī..


ReplyThread Parent