brookings - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Feb. 4th, 2011|09:42 pm

brookings
Es domāju, ka šādi apgalvojumi "var atņemt māmiņu pabalstiem un nokompensēt zāles bērniem" nav vislabākais. Ir verts petīt kur valsts nauda iet (lielākoties nodzēst parādus par aizdotu fiat naudu, kas tika/tiek ražota' no nekā (bet ar procentiem), + parex + drīz uz SVF utt (kas atdeva šo summu (fiat valutā - vai nu dolaros, special drawing rights, vai eiros), lai mēs varētu turpinātu caur nodokļiem atdot parādus etcetera etcetera. (skat. finānšu min. weblapa - lai gan viņi neko raksta par fiat valutām)

Tas butu gan interesāntāk un godigāk.

Turklāt, Latvija ir valsts ar visslielākā nevienlīdzība Eiropas Savienībā (skat. Gini coefficients for income distribution, EU27, 2009). Šis pofisms par sociālu taisnīgumu, kas sen pastāv, nozimē ka pat trēknājos gados ļoti maz notika, lai nodrošinātu labāku dzivi (piedod - es rakstu briesmīgi neveikli es zinu) arī tiem ar mazākiem ienākumiem.

Gribētu ieteikt rakstu par Latviju (un mazliet par Braziliju) "Crisis and the Political Economy of Duality in Latvia" (Janis Berzinš): it īpaši interesānti ir dala, kas ir par "... important factor is the prevailing mentality of politicians and civil servants (is) a mix of Soviet rent seekeing with a neoliberalism-vased notion that the state... is not responsible for what happens in the economic sphere."

Tā ir man liekas: our political class are merely administrators.

link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: