brookings - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Jan. 19th, 2010|01:58 pm

mugursoma
Protams, ļoti nepatīkami ir tas, ka ir izbaukuši 200 000 un tāpat darba nav, bet no otras puses tā nauda tomēr daļēji tiek sūtīta atpakaļ un pirms dažiem gadiem pa LR1 bija speciāli raidījumi, kuros stāstīja kā var saņemt atpakaļ nodokļos samaksāto naudu. Nezinu, varbūt tas bija tikai saistībā ar Angliju, bet atmiņā tas ir saglaājies.

Es teiksim neņēmu nevienu kredītu, jo 25% ir vienkārši zagšana (90to gadu mafijas procenti) un par to, ka purvciema dzīvoklis maksāja tik pat cik Milānā vienkārši brīnījos. Man liekas, ka vajag nodalīt privātpersonu kredītus, valsts budžetu un privātuzņēmējus. Tas par ko mēs maksājam (un manuprāt tas ir jādara visiem, jo mazāk vai vairāk visi ieguvām (man alga palielinājās par 100%, skolotājiem alga bija 600Ls, pensionāriem ne tik viennozīmīgi, bet arī pensijas auga (ar pensijām vispār ir sarežģīti, jo jāuztur liels daudzums cilvēku, kuri nav neko maksājuši sociālajā budžetā)) ir valsts pilnīgi idiotiskā iedoma, ka ekonomikai visu laiku būs izauksme 10% un nespēja redzēt, ka IKP aug uz ilūziju par naudu (NĪ un kredīti) Mēs maksājam, lai valsts atgūtos no nepareizās budžeta politikas (KURU īsenoja pašu ievēlēti cilvēki, kuri bija te pat blakām un vienmēr apturami) un dodam tai iespēju (izvēles nedot gan nav, jo visi tajā dzīvojam) sakārtot budžetu tā, lai nākamā izaugsme būtu uz eksportu, inovācijām un produktivitāti - var jau strīdēties kā tagad tas notiek, bet tomēr valsts politika pašlaik ir daudz labāka, uz nākotni vērsta, nekā bija.
Parex problēma ir tā, ka pastāv iespēja to naudu neatgūt atpakaļ. Pati banka ir nopirkta par 2Ls, bet noguldījumi (kas jau ir nopelnījuši 40 miljonus) ir 600 mij. Tā nauda nav izmesta, tā pelna procentus un mēs tāpat to nevarētu nekur citur tērēt, jo viss iet caur budžetu, kas ir stipri ierobežots. Mēs nemaksājam par Parex, bet pelnām procentus. Nākotnē varam samaksāt, bet tas ir iespējas līmenī. Ja banku pāŗdod un mēs izņemam noguldījumus, tad esam vinnētāji. (protams, ir daudz sarežģītāk, ko es nezinu, bet liekas tā ir tā pamatbūtība)
Un kā jau teicu, par citu banku glābšanu saņemtā nauda (ja nemaldos 650 milj.) nav iztērēta. Tas ir drošības spilvens, gadījumā ja nu. Visas pārējās bankas tak tagad tiek galā. un tiek ļoti uzraudzītas no LV puses.
Un tāda ir tā kerdītpolitika LV, kā pārsvarā visur pasaulē - jāatdod viss, ko paņēmi. Tas, ka banka skolotājai aizdod 120k dzīvoklim purvciemā (pa LR1 dzirdēju) ir abu vaina. Nezinu kā tur viss ir. bet cik saprotu, tad bankas jau ar noraksta tos kredītus uz nezināmu nākotni - tā jau tie zaudējumi rodas.
Mana ģimene arī ir uzņēmēji un mēs maksājam visus nodokļus. Peļņa samazinājusies pa 50%, bet vēl sedz izdevumus, vienkārši labie laiki ir beigušies. Valstij tikai ir jārada apstākļi UD, kas ir izdarīts. Pārējais (kā maksāt, cik prasīt, vai vispār ideja ar to nodarboties ir laba) ir atkarīgs no pašiem uzņ.
Ufff. :)
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: