brookings - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

I for one, ... Apr. 3rd, 2020|11:29 am

brookings
patīk šis džeks (MP par mūsu jauno distopiju: kaut kas viņam ir iekšā).

Savukārt, es domāju, par to, kas notiks tālāk. Cik ilgi mēs turpināsim? Patlaban, es (ne-eksperts) uzskatu, ka, lai sasniegtu 'herd immunity', mums vajag, lai 50-70% no iedzīvotājiem saskartos ar šo vīrusu. Orientējoties pēc oficiāliem datiem - cik ilgi ir jāgaida šādā gaitā? Teiksim, mums būs 200 jauni pacienti nedēļā, tad tas nozīmē 9,600 gadā? Būsim okay pēc 104 gadiem (1,000,000/9600)? Tas ir joks, ja kas, bet, tomēr...

Ok, man liekas, ka īstenībā, krietni vairāk cilvēkiem jau ir/bija šis vīruss (spriežot pēc Islandes pieredzes). Ja man ir taisnība, tad tas varētu nozīmēt divas lietas:

1) Covid-19 nav cik bīstams, kā mēs domājam - kas ir labi. Situācija Islandē varētu mainīties, bet patlaban mirstība ir 3 - 4 cilv. no 1319 saslimušajiem (0.2-0.3%). Ja pat vairākiem cilvēkiem ir/bija šis vīruss, tad šis procents būs pat mazāks. Protams, es saprotu, ka bez 'lockdown' būtu augstāks procents mirušo, jo slodze uz slimnicām parsniegtu viņu spējas arstēt pacientus.

2) Mums nebūs tik ilgi jāgaida, lai sasniegtu to 'herd immunity' (nevis, ha ha 104 gadus).

Kas mums ir jādara: jāgaida majās, jāgaida nabadzību, jāgaida bankrotu un jāgaida, beidzot musu jauno cashless totalitārās uzraudzības (supranational) valsti? Un jāgaida to ar puķēm, sapratni un patiecību arī?


link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: