brookings - Post a comment [entries|archive|friends|userinfo]
brookings

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

Progresīvie Dec. 18th, 2018|10:02 pm

brookings
Tikko skatījos Progresīvie video ar nosaukumu 'Ar migrācīju baida’’. Skatījos ar interesi, jo daudz no maniem dārgiem draugiem tagad atbalsta šo partiju.

Manas piezīmes:

1) Visi četri runātāji nesa brilles.

2) Mārtiņš Kossovičs apgalvoja ka bailes tiek visvairāk izmantots lai mainītu sabiedrības apziņu. Viņš norādīja ka tikai 1% no Eiropas iedzīvotājiem ir patvēruma meklētāji. Viņš lietoja vārdu ’ironoskāki’ par cipāriem Latvijā - es nezinu, vai viņš izmantoja šo vārdu pareizi. Tomēr, viņuprāt (un es piekrītu) nevajag baidīties no tik maza cipara.

3) Igors Kļavinš runāja par piespiedu migrāciju. Es nezinu vai tas apraksta tos, kuri meklē patvērumu, jo viņš apgalvoja, ka cēloņi ir netkai militārie konflikti, bet gan politiskā nestabilitāte, gan veselības aprūpes, izglītības, un darba iespēju nepieejamība: karoče ekonomiskie migranti, vai nē?

4) Insa Krēmere apgalvoga, ka mums ir jānodrošina drošais ceļš migrantiem (patvēruma meklētāji vai ekonomiskie migranti?) uz mērķa valstīm. Tāpēc progresīvajiem ir partijas programmā esot prasība ES ieviest humanitārās vīzas, lai cilvēki var normāli iesēsties lidmašinā un braukt uz Eiropu (uz mērķa valstīm).

5) Nevaru atrast letonikā latviešu vārdu, ko nozīmē ‘conflation’.
link Read Comments

Reply:
From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message: