30

« previous entry | next entry »
Jan. 24th, 2009 | 12:09 am
music: Radiohead - Electioneering

Es domāju, ka ļoti apsveicamās jaunievedums būtu sabiedriskā transporta un burger/kebab/etc ātro uzkodu-ēstuvju apvienošana. Tās vidēji 15min, ko nākas bezmērķīgi pavadīt braucienā, blenžot pa logu varētu izmantot tik lietderīgi! Iedomājies, pēc garas darba dienas tu iekāp savā tramvajā, kur smaidoša oficiante(vai oficiants) jau sniedz sulīgu hotdogu un kolas glāzi. Aizbraucot mājās, izsalkums ir remdēts un nebūtu vairs jānoņemas ar ēdiena meklēšanu ledusskapī. Un no rīta takš arī būtu vareni ceļā iedzert kādu uzmundrinošu tējas krūzi un uzkost gaisīgu virtuli. Savukārt potenciālajiem uzņēmējiem nebūtu jānopūlas ar telpu meklēšanu un dārgu nomāšanu stratēģiski izdevīgās vietās - viņiem būtu iestādījums, kurš aptvertu visu pilsētu.
Protams, šai idejai ir mīnusi. Ko darīt stūķa laikā, kad sabiedriskais ir pārbāzts? Kā izvairīties no tā, ka pasažieri viens otru nosiekalo, aplej utt? Ko piedāvāt tiem, kuri nelāgā kārtā ir izvēlējušies veselīgā dzīvesveida ceļu? Vai pie viena nevajadzētu atļaut smēķēt un lietot alkoholu, tas ir, ierīkot braucošus bārus? Rast atbildes uz šiem jautājumiem nav viegli, bet būtu vērts pamēģināt attīstīt sabiedriskā transporta sabiedrisko pusi.

links | man ir, ko teikt | Add to Memories


Comments {3}

astro

(no subject)

from: [info]sons
date: Jan. 24th, 2009 - 12:27 am
links

var jau taisīt atsevišķi veselīgās pārtikas vagonus un atsevišķi draņķ-ēdienu vagonus. vēl, protams, neaizmirsti par narkašu vagonu ar nosaukumu 'I'm high' UN varētu ierīkot atsevišķu kabataszagļu vagonu, kur viņi aptīra viens otru un liek mieru miermīlīgajiem iedzīvotājiem. tik daudz, kur izpausties!

no otras puses, reizēm tramvajs/trolejbuss reizēm kalpo kā atslodzes - ne par ko nedomāšanas un relaksācijas vietu, un tad apkārtējo šmaukstināšana un čāpstināšana varētu ļoti kaitināt.

atbildēt | Thread


1

(no subject)

from: [info]braaleens_tas
date: Jan. 24th, 2009 - 12:48 am
links

pag, pag, kāds vēl draņķēdiens :D bet tā būtu ļoti jauki, ja katrai cilvēku grupai tiktu savs vagons! - nebūtu lieka drūzmēšanās, konflikti, varētu uzturēties sev līdzīgo kompānijā un nejusties neiederīgi. vēl vajadzētu atsevišķu bezbiļetnieku vagonu, lai kontrolieriem nav jāceļ kājās viss tramvajs.

atbildēt | Parent | Thread


astro

(no subject)

from: [info]sons
date: Jan. 24th, 2009 - 12:57 am
links

haha, ģeniāli par bezbiļetnieku vagonu :D man liekas, ka mēs esam uz pēdām nākotnes vīzijām, kuras vienu dienu piepildīsim!

atbildēt | Parent